Tort "Flacara violet"

de ramo_cata in Torturi, 21 Mai 2010 | 4588 vizualizari

 

un tort pentru soacra mea ,Elena si socrul meu nascut intr-o zi de sarbatoare...sa le dea D-zeu sanatate....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml suc de portocala
  • 2 cani faina
  • 50 g cacao
  • o jumatate  pachet  praf de copt
  • o jumatate cana de ulei
  • Pentru crema:  
  • 2 plicuri praf budinca de vanilie dr oetcker
  • 1 l lapte de vaca
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o jumatate pachet de unt
  • 1 cana afine (congelate)
  • Pentru ornat:
  • 1 tub de frisca
  • Pentru sirop:  
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite de zahar
  • 50 ml suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Flacara violet":

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.Am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic. Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca conform instructiunilor dupa ambalaj si am lasat-o sa se raceasca putin...am mixat afinele si le-am amestecat cu crema de vanilie(de aici si denumirea de flacara violet .:))impreuna cu untul...

Sirop:

Am fiert cele 3 ingrediente si l-am pus la racit.

Am taiat blatul pe jumatate.am insiropat primul blat . Am adaugat crema, am pus ce de-al doilea blat,l-am insiropat ,am adaugat un strat de crema si apoi m-am jucat cu tubul de frisca...

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Flacara violet"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANCA 1

22.05.2010, 09:17

La multi ani, sa-ti traiasca!! arata bine tortuletul!

ramo_cata 1

22.05.2010, 11:19

Anca multumesc

susu 1

22.05.2010, 13:03

Brafo, felicitrari chiar ca flacara violet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Musuroi de cartita