Tort Malaga

de madi_marin in Torturi, 17 Noi 2012 | 13482 vizualizari

 

E o reţetă de pe blogul Laurei Laurenţiu, un blog minunat cu reţete delicioase, aşa cum e şi acest tort.Am modificat pe ici pe colo ingredientele, darrezultatul a fost acelaşi : o combinaţie de blat pufos şi însiropat, bezea, ciocolată şi cremă cu stafide şi rom. Minunat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 75 ml ulei
  • 200 g făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

  • 4 albuşuri
  • 6 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu vârf cu nucă măcinată

Glazură:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Crema:

  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 150 ml lapte
  • 100 g stafide
  • 1/2 sticluţă esenţă de rom
  • 1 /2 sticluţă esenţă de vanilie

Sirop:

  • 250 ml apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Malaga:

Se prepară aluatul pentru blat: se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ou. Se pune aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi deasupra lui se pune compoziţia de bezea crudă ( albuşuri bătute spumă tare cu zahăr, apoi se adaugă nuca). Se pune tava la cuptor la foc mic pentru cca. o oră. Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două pe lungime şi se însiropează cu siropul preparat din apă şi miere ( se toarnă în tavă, nu peste bezea şi astfel îşi trage blatul singur siropul).

Se prepară glazura topind ciocolata în frişca lichidă pe foc mic. Se glzurează cele două jumătăţi de blat cu toată glazura.

Se montează tortul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic, astfel: se pune jumătate de blat însiropat şi glazurat, apoi toată crema (se amestecă frişca lichidă cu laptele, apoi se adaugă praful de cremă şi stafidele înmuiate în esenţe cu tot cu lichidul rămas) şi celălalt blat cu glazura în jos, adică peste cremă. Se dă la rece până a doua zi când se îmbracă în frişcă şi se ornează cu ciocolată rasă sau nucă măcinată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Malaga" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

Lau 1

18.11.2012, 16:34

fain arata

Mihaela11_jo 1

18.11.2012, 17:30

Super

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:17

grozav tort

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cifra