Tort Masinuta

de Lau in Torturi, 23 Iun 2013 | 5102 vizualizari

 

Acest tort la-m facut pentru puiutul mic(luna trecuta asa ca nu cereti ca e expirat)
Nu a iesit el cum imi doream dar a fost foarte bun la gust

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Coaja de lamaie

CREMA

  • 500 ml suc de portocale
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml frisca

Decor

  • pasta de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masinuta:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile le mixam cu uleiul.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam 1/2 din albusuri,amestecam bine cu lingura de lemn,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie,restul de albusuri si amestecam cu miscari usoare,

Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Crema-amidonul il amestecam cu zaharul si putin suc,restul il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul,amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata inainte,

http://www.youtube.com/watch?v=FVmJv7_2mjU de aici m-am inspirat pentru model

Vom taia marginile la tort care le vom folisi deasupra

asamblarea-blatul il vom taia in 3 felii 

Asezam prima foaie-insiropam-crema-blat-insiropat-crema-foaie si decoram cu pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

23.06.2013, 18:49

bucurie mare si placere la gustare!

diaconta 1

23.06.2013, 22:27

cu siguranta puiutul tau a fost incantat

Lau 1

23.06.2013, 22:36

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macheta Opel