Tort mille-feuille cu crema de urda

de loredanaaa in Torturi, 27 Feb 2013 | 3062 vizualizari

 

Este usor de facut dar si gustos.Puteti folosi si alta crema,mie mi-a placut mult cu urda,iar foile nu trebuie sa le insiropati ca se insiropeaza de la crema.

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • indulcitor sau zahar
  • aluat foietaj (frantuzesc)
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mille-feuille cu crema de urda:

- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare. 

- fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul

-pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura si restul foilor intinse dupa aceasta hartie.

-apoi cu o furculita intepati bine toata foaia si o dati la cuptor, la temperatura medie - 180 grade

-lasati pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si o lasati sa se racoreasca bine pe un platou sau un fund

- coaceti toate cele 4 foi, le lasati sa se raceasca 

-se amesteca bine  intr-un castron urda, coaja de lamaie, zaharul vanilat,esenta  si inlocuitorul de zahar  sau zaharul pana devine o crema.

- puneti un strat  de crema pe fiecare - intindeti in asa  fel sa  va ajunga crema  si pentru ornat deasupra(eu am facut floare din capsuni si am pus nuca de cocos deasupra)

-tortul  il puneti la rece pentru  4-5 ore - asta-i cea mai importanta parte, sa se inmoaie bine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mille-feuille cu crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:01

loredanaaa 1

02.03.2013, 11:12

multumesc bya,merisor,motan,diacona,rocsi

babi5 1

05.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu jeleu kaki