Tort pentru prietenii mei bucatarasi

de ela in Torturi, 11 Feb 2011 | 7269 vizualizari

 

pentru voi toti,pentru ca mi-ati facut ziua frumoasa,din tot sufletul si inima mea....am vrut o inima rosie,dar gelatina care se voia a fi rosie...era de fapt portocalie....dr Oetcker e de vina :)))

 

INGREDIENTE

  • o conserva cockteil de fructe(820gr),
  • 800 gr frisca,
  • 6 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  • o lingura amidon alimentar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic gelatina rosie+2 linguri zahar+250 ml apa(sau zeama de compot),
  • un plic gelatina alba+2 linguri zahar+250 ml apa, un plic zahar vanilat pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru prietenii mei bucatarasi:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul,galbenusurile si zaharul.Incorporam si faina,amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus,apoi adaugam zaharul vanilat si amidonul.

Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos(depinde de cuptor).Scoatem din tava si lasam la racit,apoi il taiem in trei.

Fructele din compot le punem la scur,intr-o sita.

Gelatina alba cu zaharul si apa o punem pe foc si o lasam pana incepe sa fiarba,apoi o lasam la racit.Preparam si gelatina rosie si o lasam la racit.

Batem frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca,pana se intareste bine.Incorporam in frisca gelatina alba racita bine,lasand cateva linguri de frisca pentru ornat.

Insiropam blatul de tort cu zeama de la compot si punem pe fiecare strat frisca si fructe.Acoperim cu frisca tot tortul si desupra punem gelatina rosie,apoi ornam cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru prietenii mei bucatarasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (91)

adasev12 1

04.07.2011, 16:06

f bun si frumos tortul si eu vreau o felie mare mare.... si scz ca nu ti-am zis inca La multi ani! ...o fac acum, din toata inima! pupici!

abstract01 1

17.12.2018, 22:57

VI 1

21.12.2019, 12:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"