Tort pentru ziua mamei..

de Constelatialeu in Torturi, 7 Ian 2013 | 6892 vizualizari

 

De fapt sunt doua torturi,unul peste altul,ca sa impac mai multe gusturi.Unul este clasic si celalalt diplomat.....

Am sa postez mai multe imagini cu torturi,doar ornarea difera,compozitia este aceiasi...

 

INGREDIENTE

  • Blat pt.tortul clasic
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 2 pachete unt
  • 200 g zahar
  • o ciocolata neagra (50% cacao)
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • frisca pentru ornat
  • Pt.diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 20 g gelatina
  • fructe ( am folosit mure,visine,zmeura,ca am la congelator)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru ziua mamei..:

Tortul clasic: Blatul,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,nuca si faina.Se unge o forma de tort si pune compozitia si de da la cuptor,se incearca cu paiul,cand nu se mai ia nimic pe pai este gata.Intre timp facem siropul din apa+ zahar+ esenta de rom si il dam la rece.

Crema: Frecam bine untul cu zaharul pana devine o spuma cremoasa,apoi adaugam ciocolata topita pe baie de abur,impreuna cu smantana de frisca.Amestecam cu grija sa se omogenizeze bine si dam la rece crema.

Se taie blatul in trei se siropeaza si se umple cu crema,se orneaza dupa imaginatie.

Tortul diplomat:galbenusurile cu zaharul si laptele se pun pe baie de abur se amesteca bine pana se ingroasa si devine ca o ciulama.Se da la rece,nu foarte mult si se adauga galatina dizolvata in apa rece.Se amaesteca bine si se adauga abusurile batute spuma cu zaharul vanilat si apoi frisca.Alegeti forma in care vreti sa faceti tortul,o imbracati cu folie alimentara si puneti fructe,un strat de compozitie,iar fructe si tot asa pana se termina compozitia.Lasati sa se intareasca si apoi rasturnati tortul.

Ulterior am rasturnat tortul diplomat deasupra tortului clasic si l-am ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru ziua mamei.." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Constelatialeu 1

07.01.2013, 21:07

Multumesc !

adry88 1

07.01.2013, 21:12

foarte frumos LA MULTI ANI mamei!

Constelatialeu 1

07.01.2013, 21:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat