Desert tort Diplomat

de Rahela Velicu in Torturi, 4 Iun 2021 | 4071 vizualizari

 

Un tort delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 160 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de gelatina
  • piscoturi
  • fructe din compot sau proaspete ( eu am folosit un compot de piersici, unul de ananas si 2 banane).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid.

Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina. Amestecam bine si lasam compozitia la racit.

Mixam frisca lichida si o integram amestecului de galbenusuri. Va ramane destul de fluida compozitia.

Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara ( avem grija sa lasam suficient surplus ca sa putem sigila bine tava) si adaugam fructe. Turnam compozitia de galbenusuri si apoi adaugam iarasi fructe ( acestea se vor scufunda in crema). Adaugam un strat de piscoturi trecute cateva secunde prin compot si strangem capetele foliei alimentare astfel incat sa acopere perfect piscoturile.  Eu nu am pus perfect folia alimentara si mi s-a scurs putina crema din tava. Dam la frigider cel putin 9-10 ore sau peste noapte. Desfacem folia alimentara si rasturnam tortul pe un platou. Ornam cu frisca si fructe dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

06.06.2021, 21:42

Bun, bun tortul!

Rahela Velicu 1

06.06.2021, 22:58

Rahela Velicu 1

06.06.2021, 22:58

Merci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie