Tort racoros de primavara

de susu in Torturi, 20 Noi 2010 | 4147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte
  • 2 lingurite razatura de portocale
  • Esenta de vanilie
  • ½ lingurita bicarbonat alimentar (eu am pus amidon)
  • Crema 1 :
  • 100 g ciocolata cu menta
  • 100 ml smantana lichida
  • Crema 2 :
  • 100 g ciocolata cu capsuni
  • 100 ml smantana lichida
  • Pentru ornat si insiropat :
  • Fructe de padure,
  • frisca,
  • nectarine
  • sirop de visine si fructe de padure amestecat cu zahar,
  • 1 punga roll de zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros de primavara:

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul treptat apoi se adauga cate un ou batandu-se cateva minute dupa fiecare. Chiar daca se va branzi crema nu este o problema. Faina se cerne de doua ori iar apoi se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul. In compozitia de oua se adauga faina treptat, laptele si esenta. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma detasabila de tort si se pune aluatul. Se da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute in functie de cuptor. Este un aluat foarte fraged si aromat. Eu am pus cateva picaturi de colorant sa iasa mai galben pentru ca n-am avut oua de tara.

Crema 1 : Am facut un ganache din ciocolata.

Se pune smantana intr-o oala pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se tine pe foc mic si se amesteca pana la topirea ciocolatei.

Crema 2 : Se prepara la fel ca si prima crema doar ca dupa racirea cremei se da la frigider cateva ore dupa care se bate cu mixerul.

Am taiat blatul in doua si am insiropat jumatate de blat cu zeama scursa de la fructe amestecata cu zahar dupa gust. Pe jumatatea de blat neinsiropata am pus fructe de padure scurse si pe cealalta nectarine taiete felii subtiri. Peste fructe am pus prima crema de menta. Am asezat niste visine fara samburi si am pus deasupra cel de-al doi-lea blat.

Cine doreste poate insiropa tot blatul dar este bun si asa. Cu crema de capsuni am ornat tortul pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)