Tort cu crema de zahar ars

de Sim0na in Torturi, 8 Mai 2015 | 18909 vizualizari

 

sursa: http://licutamarin.blogspot.ro/2014/12/tort-cu-crema-de-zahar-ars.html

 

INGREDIENTE

  • Crema zahar ars:
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 oua
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri zahar ptr ars
  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • ½ plic praf copt
  • Decor:
  • ½ borcan dulceata de afine
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar, apoi am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand usor. Intr-o cratita de 3 litri am pus la caramelizat cele 5 linguri de zahar, fara insa a lasa sa se arda.

Cand zaharul s-a optit si dat cratita de-oparte si am invartit pentru a „unge” peretii cu zahar caramelizat. In vasul caramelizat am turnat amestecul de lapte si oua si am dat la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita am pus-o intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.

Blat: ouale le-am batut impreuna cu zaharul cca 10 minute, pana si-au triplat volumul. Treptat am pus faina cernuta si amestecata cu praful de copt si am amestecat cu o spatula de jos in sus pentru a nu se lasa. Cand crema de zahar ars a fost gata, am pus deasupra dulceata de afine, apoi compozitia de blat.

Am completat vasul in care a fost cratita cu apa fierbinte, si am dat din nou la cuptor, tot pe baie de apa, pentru cca 1 ora. Blatul trebuie sa fie copt, usor rumenit si trece testul scobitorii. Cand a fost gata, am scos vasul din cuptor si l-am lasat de seara pana dimineata pentru a se raci. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, am trecut pe toata marginea torului, apoi am pus un platou deasupra cratitei si am rasturnat cu o miscare brusca.

Am lasat cratita deasupra tortului pana seara (se lasa minim 1-2 ore) pentru a se insiropa bine blatul cu siropul de zahar ars.

Am scos cratita si am ornat tortul cu frisca batuta cu 1 plic de praf de budinca de vanilie. Am ornat cu inimioare de zahar si am lasat tortul la rece cca 30 minute, apoi l-am portionat. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Rusesc