Tort sah

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 11290 vizualizari

 

Este un tort deosebit si poate fi servit si in noaptea de Revelion. Este foarte racoritor, mai ales ca blatul este facut din pandispan cu suc de portocale. Pare migalos, dar chiar nu e!

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort
        Crema de ciocolata:
  • 3 pahare cu smantana lichida LaDorna, cutia rosie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 ciocolate amarui 
  • 2 plicuri cu intaritor de frisca
        Decor:
  • frisca
  • cirese confiate
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah:

Blatul se face cu o zi inainte sau seara si il lasam la racit pana dimineata, asta ca sa-l putem taia frumos, sa nu se sfarame. Reteta blatului este pandispanul cu suc de portocale.

Sa ne ocupam de crema (de asemenea, crema poate fi facuta seara si lasata la rece pana a doua zi, cand vom asambla tortul). Incalzim frisca pana aproape de fierbere, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema la racit, apoi o batem cu mixerul 5 minute si o lasam iar la rece. Inainte de asamblarea tortului, verificati consistenta cremei, nu trebuie sa curga si daca e nevoie adaugati intaritor de frisca, pentru siguranta. Eu pun 1 sau 2 pliculete dar merg si 3 :).

Acum urmeaza partea funny, cea cu taiatul tortului. Trebuie sa aveti o forma de tort detasabila, cel mai bine cea in care ati pregatit blatul. Vom decupa dintr-o foaie de hartie sau carton un cerc de dimensiunea tortului si apoi, in interiorul lui, alte doua cercuri, unul mijlociu si unul mic. Taiem mai intai blatul orizontal, in 3. Asezam apoi cercul mijlociu peste blat si cu un cutit inalt si ascutim taiem conturul cartonului, de sus pana jos, toate cele 3 straturi ale blatului. La fel procedam si cu cercul mic.

Vom aseza apoi in forma de tort cercul mare de blat si cel mic in interior si vom umple cu crema. Urmatorul strat va fi invers, vom aseza cercul mijlociu de blat si turnam crema in locul liber. Complicat, nu?? dar nu e, veti vedea in poze.

Dupa ce terminam de umplut forma tortului cu blat si crema, il vom lasa la rece cateva ore. Scoatem apoi tortul din forma, il imbracam in frisca si il decoram cu cirese confiate si ciocolata rasa. Rezultatul…te lingi pe degete!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

elena1988 1

04.03.2011, 17:15

Adinacarla 1

13.03.2013, 23:16

Buna seara Oana,
Am si eu nevoie de doua sfaturi de la tine:
1.Cand este indicat sa adaug intaritorul de frisca in crema?
2.Aceasta crema imi va ajunge oare pentru un tort al carui blat va fi facut din 12 oua? Va fi taiat in patru "foi" si va fi un dreptunghi mai mare.
Scuze deranjul si multumesc anticipat pentru raspuns.

Oana 1

16.03.2013, 16:57

Adina, intaritorul de frisca il pui la final, cand crema este gata, dar doar daca e necesar.Daca faci crema cu cateva ore bune inainte si o tii la frigider, cand asamblezi tortul o bati bine cu mixerul si nu mai e nevoie de intaritor. Iar ca si cantitate, mai faci dublu sa iti ajunga la un blat asa mare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate