Tort Valentine's day

de diana_k in Torturi, 18 Feb 2010 | 12269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri faina,
  • cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 250ml frisca,
  • 200g mascarpone,
  • 3-4 linguri zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat
  • jeleu de zmeura
  • 300g zmeura,
  • 10g gelatina,
  • 3 linguri zahar
  • ornat
  • 1 plic de gelatina rosie
  • 100ml frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's day:

Blat:

Albusurile se mixeaza bine cu zaharul si se inblobeaza uleiul, apoi faina , praful de copt si cacaoua.se coce in tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la racit.

Pt sirop

150ml apa se fierbe cu 3 linguri zahar, se adauga esenta de rom

Crema:

Frisca se mixeaza bine cu zaharul, se adauga crema de mascarpone si se mixeaza pana devine o crema tare, se pune si vanilia.

Jeleu:

Gelatina se pune la inmuiat in zmeura impreuna cu zeama pe care o lasa, dupa 10 minute se pune pe foc,cand ajunge la fierbere se da la o parte .

Asamblare tort :

Blatul racit se taie in doua felii si se insiropeaza. Se aseaza o felie de blat in forma de tort, se pune jumatate de crema, peste jeleul caldut si se da la rece. Cand s-a inchegat bine jeleul punem restul de crema si acoperim cu cea dea doua felie de blat.

Punem gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si dam la rece, cand s-a inchegat bine scoatem forma si ornat cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's day" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"PISCOTZEL"