Tortilla de patatas

de Carmen_g in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2016 | 3480 vizualizari

 

Azi va aduc o placinta spaniola de cartofi simpla, insa foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Cartofii se curata de coaja, se taie fasii subtiri sau cubulete si se pun la prajit impreuna cu ceapa tocata, intr-o tigaie pe care se aseaza un capac.

Ouale se sareaza, se pipereaza si se bat usor cu o furculita. Se adauga cartofii peste oua si se amesteca bine.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie cu diametrul de 25 cm, si se adauga jumatate din compozitie.

Se niveleaza si se coace aprox. 5 minute la foc mediu.

Se pune o farfurie lata peste tigaie si cu o miscare sigura se rastoarna tortilla pe ea.

Se pune din nou tortilla in tigaie cu partea cruda in jos si se mai lasa inca 5 minute.

Se scoate tortilla pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei.

La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate de compozitie. Daca aveti o tigaie de dimensiuni mai mari coaceti  doar o singura tortilla. Mie mi-au iesit doua.

Foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortilla de patatas cu ardei si branza