Un aluat, mai multe variante

de Ade200 in Piine, 14 Dec 2012 | 8938 vizualizari

 

Aveam chef să fac un aluat de pâine, pe care l-am umplut cu ce aveam prin casă.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg de făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 2 linguriţe de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 500 ml apă călduţă

Variante de umplutură:

1. Varză călită:

  •  o bucată de varză
  • 2 cepe mari -
  • Chimen măcinat
  •  Piper
  • Boia iute
  •  Coriandru măcinat
  •  Ulei

2. Brânză rasă

3. Umplutură dulce

  •  1 cutie de brânză cu smântână Făgăraş
  • 500 ml de lapte
  •  2 linguri de zahăr
  •  1 plic de zahăr vanilat
  •  griş fin
  •  3-5 ouă
  •  puţin rom
  • 1 farfurie de afine
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un aluat, mai multe variante:

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute.Se pune sarea şi 1 linguriţă de zahăr în apa caldă, uleiul  şi se frământă un aluat care se lasă la dospit până îşi dublează volumul.

Umpluturile se prepară înainte, cel puţin varza.

Se fierbe laptele cu zahărul şi grişul pâna iese ceva destul de consistent. Când se răceşte, se adaugă  mirodeniile, brânza, afinele sau stafide etc.

Se pun şi gălbenuşurile şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă la urmă.

Când aluatul e crescut, se frâmântă puţin să scoatem aerul, apoi se ia din el şi se pun umpluturile. Se fac plăcinte care se pun în tava unsă cu puţin ulei şi se lasă la dospit, apoi se ung cu ou bătut.

Pentru umplutura dulce se întinde o foaie destul de mare care să ne acopere şi partea de sus. Eu am pus într-o tava rotundă care are partea de jos detaşabilă. Am uns-o cu ulei, am pus foaia având grijă la margini să nu torn umplutura şi pe aluatul cu care trebuie acoperit. Umplutura am turnat-o, am nivelat-o uşor şi am adus peste ea aluatul de pe margini, apoi am uns-o cu ou.

Am copt pe rând în cuptor. Când am scos plăcintele, le-am uns cu unt şi le-am acoperit să se moaie.

Cea cu umplutură dulce am lăsat-o în formă să se răcească ca să nu se rupă. Am servit cu smântână/ iaurt pe deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Un aluat, mai multe variante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:21

Super!

Mihaela11_jo 1

26.12.2012, 10:08

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce apetisant

babi5 1

12.08.2013, 18:36

Bunaaaaaaaaaaaaa!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu smantana si branza Feta