Ursuleti cu gem de gutui

de papabundetot in Prajituri, 16 Noi 2013 | 3460 vizualizari

 

Am vazut aseara o poza in care era ceva asemanator cu ce am facut eu,si anume niste ursuleti din aluat…eu stiu despre mine ca nu prea sunt talentata la design,doar la crearea gustului,insa,am zis ca daca nici un ursulet din aluat nu pot face…ma las de bucatareala :) .Recunosc ca puteau fi si mai aratosi dar,fiind prima oara eu sunt tare mandra de ursuletii mei si cei dragi mie,i-au laudat si le-am si inveselit putin ziua.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 600 ml apa calduta
  • 200-250 gr zahar
  • dulceata de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ursuleti cu gem de gutui:

Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in apa ramasa,am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce drojdia s-a umflat putin,am adaugat-o peste faina,am adaugat treptat si apa si am framantat foarte bine aluatul,pana cand nu s-a mai lipit de mana.

L-am lasat apoi la caldura sa dospeasca aproximativ 2 ore.

Dupa procesul de dospire,am tapetat masa din bucatarie cu faina,am rupt bucati din coca formata si am inceput sa creez ursuletii.In cap si in burtica le-am pus dulceata de gutui.Pentru ca mi-am dat seama foarte tarziu ca nu am stafide (pentru ochi si gurita),am folosit cateva seminte de in.
Dupa ce i-am format pe toti,i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,i-am uns cu un ou batut (daca ii faceti de post,nu ii mai ungeti cu ou) si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Nu e asa ca sunt simpatici?! 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuleti cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor