Vinete umplute

de Constelatialeu in Muraturi, 3 Oct 2016 | 4611 vizualizari

 

Un deliciu langa-o fripturica....daca nu ma credeti pe cuvant incercati reteta....Umplutra pentru vinete chiar daca este mai multa nu-i nici o problema , ca o puteti pune in borcane si o serviti ca o salata de iarna. Cantitatile sunt cam cu aproximatie, cum se zice ''nu-s batute-n cuie''....:)))))puteti sa jonglati cu cantitatile in functie de cate vinete aveti....eu am sa trec cantitatile pe care le-am folosit... umplutura a mai ramas...

 

INGREDIENTE

  • cca 10 kg vinete micute si coapte bine
  • Umplutura
  • 1,5 kg morcov
  • 2 teline potrivite
  • 2 sfecle rosii potrivite
  • 2 kg gogosar ( sau ardei capia carnos)
  • 10 ardei usturati
  • 2 verze rosii potrivite ( cca 1 kg )
  • 2 verze albe potrivite ( cca 1 kg )
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de mustar
  • Lichidul in care se oparesc vinetele
  • 5-6 l apa
  • o mana de sare grunjoasa
  • Lichidul ce se pune peste vinetele umplute ( daca nu este suficient lichid mai plusati marind cantitatile)
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • Pentru legat
  • tije lungi de telina oparite
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de umplutura si punem la fiert amestecul de apa, otet,zahar, sare, boabe de piper si foi de dafin. Dupa ce a dat in clocot lichidul lasam sa se raceasca . Curatam morcovul si-l radem, curatam gogosarul ( ardeiul capia) si-l taiem juliene, curatam telina si sfecla si le dam pe razatoare, tocam si varza alba si rosie, taiem ardeiul usturat, curatam usturoiul si-l taiem mai marunt. Tot acest mixt il amestecam bine, adaugam sarea, zaharul , amestecam si la final adaugam boabele de mustar. Oparim si tijele de telina, apoi umplem vinetele si le legam cu tijele de telina. Asezam vinetele, una peste alta, in borcane de 3 l sau 5 l si umplem cu lichidul racit. Depozitam in beci sau camara.

TIPS-URI

1

umplutura ramasa se pune in borcane se toarna lichid format din apa,otet, sare,zahar sau puteti umple cu ei gogosari sau ardei gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ksenya 1

05.10.2016, 09:10

cunosc reteta,acu ce vad eu in poze inca nu-s murate,dar cu putintica rabdare o sa iasa o bunatateeee.....valeu!

anca_rm 1

05.10.2016, 09:48

ce faina e reteta Cleme , cat de bune or fi . Gustam si noi la bengalion

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 12:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa