White Cake

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 6835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 375 g faina ,
  • 120 g unt,
  • 4 linguri zahar pudra,
  • 2 oua,
  • 1 1/2 lingura(rasa) cu amoniac dizolvat in 6 linguri lapte caldut.
  • Pentru crema:
  • 670 ml lapte ,
  • 70g amidon alimentar,
  • 80g zahar tos,
  • 70g ciocolata alba ,
  • 170g unt,
  • 100g zahar pudra,
  • 50 g nuca de cocos ,
  • 1 borcan compot visine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA White Cake:

Foile:

Framantam toate ingredientele pentru foi si impartim aluatul in 3 parti egale. Intindem foile pe dosul unei tavi, pe hartie de copt, le dam la cuptor cca 10 minute si le lasam la racit.

Crema:

Punem intr-un bol 100 ml lapte din cantitatea totala. Adaugam amidonul si 80 g zahar tos si amestecam pana la omogenizare. Restul de lapte, impreuna cu untul, zaharul pudra si ciocolata le punem la fiert. Cand s-au topit untul si ciocolata, adaugam amestecul de amidon si amestecam pana se ingroasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam pana se incorporeaza tot. Lasam crema la racit.

Punem prima foaie, 1/2 din crema, asezam visine scurse bine, punem a doua foaie, restul de crema, visine scurse si ultima  foaie.

Pudram prajitura cu zahar pudra si o tinem la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "White Cake" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu visine