Zucchini cu pui si mozzarella

de madi_marin in Mancaruri de legume, 5 Iun 2019 | 4939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini ( sau dovlecei)
  • 6 - 8 muşchiuleţi de pui ( partea fragedă de la piept)
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 linguri vin roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 roşioare cherry
  • miezul de la zucchini
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 glob de mozzarella
  • 1 lingură de parmezan ras fin
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini cu pui si mozzarella:

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime.

Se scobeşte miezul cu o linguriţă.

Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.

Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă carnea tocată şi ea în prealabil şi miezul de zucchini.

Se adaugă o ceaşcă  de apă şi se lasă la foc iute 10 minute.

Se adaugă apoi pasta de tomate, roşioarele tăiate în sferturi, vinul , mărar tocat, sare şi piper după gust.

Se scade sosul încă vreo 10 – 12 minute.

Zucchini fierţi se pun într-un vas tapetat cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei.

Se umplu cu amestecul de carne, se presară cu puţin parmezan ras, apoi se pune mozzarella.

Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la 180 g cu ventilaţie.

Se servesc reci sau calzi eventual cu o cremă de smântână cu usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini cu pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta sarata cu zucchini