Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete / Conserve

Ardei iute in otet

In Muraturi la 29 Sep 2011

Spala ardeii si pune-i in borcane, in pozitie verticala. Fierbe toate celelalte ingrediente, pentru 2-3 minute. Pune borcanele pe o tava metalica (ca sa nu se sparga) si toarna lichidul fiert, pana ce le umpli. Inchide bine borcanele cu capace. Lasa borcanele sa se raceasca, apoi pune-le...

Gogosari in otet

In Muraturi la 29 Sep 2011

Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper.  Taie gogosarii in jumatati  Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron.   Pune...

Conserva de vinete - Caponata

In Conserve la 28 Sep 2011

Spala vinetele si curata-le de coaja. Taie-le cuburi mai mari. Pune vinetele intr-un castron mare, presara o lingura de sare, acopera-le cu apa si lasa-le asa 30 minute. In timpul acesta curata celelate legume. Taie ceapa destul de mic si ardeii julienne. Toaca marunt cateva frunze de...

Ghiveci de legume pentru iarna

In Conserve la 28 Sep 2011

Taie rosiile felii rotunde.  Curata coaja vinetelor o fasie da una nu.  Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine. Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii. Taie...

Rosii conservate cu usturoi si busuioc

In Conserve la 30 Aug 2011

Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari), Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de...

Confit de canard (rata conservata)

In Conserve la 8 Ian 2011

Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore) A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava  pentru cuptor. Pe...

Chutney iute din vinete

In Conserve la 18 Oct 2010

Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore.  Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose,...

Conserva de vinete in suc de rosii

In Conserve la 27 Aug 2010

 Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul...

Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna

In Conserve la 19 Iul 2010

1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati 2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert 3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila 4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin...

Bame pentru iarna

In Conserve la 2 Mar 2010

Curata bamele de cotoare si spala-le.In  3-4 l de apa pune 1 lingurita de sare si 3 linguri de otet. Pune-o pe foc si , cand a inceput sa fiarba adauga bamele. Lasa  sa fiarba pana ce bamele s-au inmuiat. Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe....

Afisate 1 - 10 din 10 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Retete preferate
Rulada turceasca

Voturi:28

Ochi de elefant

Voturi:7

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]