Florin A

1

Bucataras
incepator

Galati

Bucataras din 21.11.2014

RETETE37
PRIETENI49
Retete

Chec cu zmeura

In Dulciuri la 22 Ian 2017

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa. Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor. Se presara praful de copt si faina si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Compozitia obtinuta se toarna intr-o...

Chec cu nuca si portocala

In Dulciuri la 21 Ian 2017

Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul. Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu). Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt...

Branzoaice

In Dulciuri la 26 Dec 2016

Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute. Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul...

Chocolate Crinkles

In Dulciuri la 25 Dec 2016

Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei). In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se...

Poale-n brau (prajite)

In Dulciuri la 20 Dec 2016

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se...

Drob

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2016

Ficatul se curata si se spala in apa rece. Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata. Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici. Se adauga ouale si mararul, ceapa verde si usturoiul taiate marunt. Se condimenteaza dupa gust cu sare...

Oua colorate de Paste

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2016

Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea. Separat se pune la fiert apa pentru colorare. In vase micute (de preferat de inox) se adauga...

Sarmale

In Porc la 1 Mai 2016

Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt. Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei lingurite,  umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 28 Mar 2016

Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe. Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar. O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul...

Ciorba de pui cu taietei de casa

In Ciorbe la 13 Mar 2016

Fierbem tacamurile de pui (adunand spuma formata, ori de cate ori este necesar). Adaugam legumele tocate si le fierbem cam 20 de minute. Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii, lasam sa dea in clocot si adaugam taieteii. Continuam fierberea inca 5 minute aproximativ....

Tochitura cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 24 Ian 2016

Se taie carnea de porc in bucati potrivite si se pune la rumenit in putin ulei. Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si carnatii, usturoiul feliat si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la foc potrivit pana se patrunde bine toata carnea. Se adauga sucul de rosii si se fierbe inca 10...

Ciorba de pui cu smantana

In Ciorbe la 24 Ian 2016

Se taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma atunci cand este necesar. Se taie legumele si se adauga peste carne. Se continua fierberea pana sunt bine fierte. Se sareaza dupa gust si se acreste cu suc proaspat de lamaie. Se opreste focul si...

Varza calita cu carnati de casa

In Mancaruri cu carne la 17 Ian 2016

Se toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor. Se adauga uleiul si se pune la cuptor. Se amesteca ocazional. Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa la cuptor pana se rumeneste usor. Carnatii se prajesc separat si se servesc alaturi de varza...

Friptura de vita in sos de vin rosu

In Vita la 17 Ian 2016

Se taie carnea cuburi. Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt, vinul rosu si sucul/bulionul. Se omogenizeaza totul si se da la cuptor pentru 90 de minte, la o...

Ciorba cu carne de porc

In Ciorbe la 17 Ian 2016

Se spala si se taie carnea in cuburi. Se pune la fiert (cu tot cu os) si se curata apa de spuma. Se toaca legumele si se adauga peste carne (cand aceasta din urma este bine fiarta). Se fierb la foc potrivit pentru 20-30 de minute. Se sareaza dupa gust si se adauga borsul si sucul de...

Cartofi copti cu carne

In Mancaruri cu carne la 8 Ian 2016

Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne, cartofii feliati sau taiati cuburi, ceapa si prazul, rosiile si cateva bucati de ghimbir. Se...

Orez cu pui si legume

In Pui la 8 Ian 2016

Se taie puiul in bucati mici si se prajeste usor. Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute. Se adauga orezul si se sareaza dupa gust. Se toarna supa de pui/legume, se adauga mazarea si porumbul si se continua fierberea, la foc mic, pana cand orezul este suficient...

Rulouri cu mere

In Dulciuri la 7 Ian 2016

Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste....

Musaca cu carne de porc si cartofi

In Porc la 7 Ian 2016

Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe culoarea adăugăm ardeii şi ceapa, busuiocul verde tocat şi condimentăm după gust cu sare şi piper....

Placinta cu branza proaspata

In Dulciuri la 31 Dec 2015

Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul.  Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia, se adauga stafidele si se acopera cu foi. Se unge placinta deasupra cu amestecul de ou si iaurt....

Piftie

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2015

Se curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar. Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se...

Salata de pui cu ciuperci

In Salate la 31 Dec 2015

Pieptul de pui si ciupercile se fierb in vase separate. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt (Ciupercile se scurg bine de apa) Se pun intr-un bol mai mare, se sareaza dupa gust si se adauga maioneza. Se amesteca pentru omogenizare si se pastreaza la rece. Pofta buna!

Salata de pui cu legume si maioneza

In Salate la 31 Dec 2015

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv gogosarii si castravetii (care trebuiesc bine scursi de zeama). Se adauga mazarea si maslinele....

Carnati de casa

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2015

Se toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena.  Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele. Matele spalate si curatate bine se...

Sunca

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2015

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute. Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara. Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la...

Piure cu chiftelute

In Porc la 30 Dec 2015

Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit. Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand...

Friptura de porc

In Porc la 30 Dec 2015

Se spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat. Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa. Se acopera vasul cu un capac si se pune la cuptor pentru 90 de minute, la o temperatura de 180 de grade....

Ciorba de pui

In Ciorbe la 30 Dec 2015

Carnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine fiarta, se sareaza dupa gust, se adauga sucul de rosii si borsul. Se lasa sa dea ciorba in clocot de...

Turte

In Dulciuri la 30 Dec 2015

Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit. Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente...

Rasol de pui

In Pui la 20 Dec 2015

Se curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit. Se spumuieste ocazional. Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea atat cat este necesar. Usturoiul se piseaza, se potriveste de gust cu sare si i se adauga...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    

Postari recente

publicat la 22.01.2017

Chec cu zmeura

publicat la 21.01.2017

Chec cu nuca si portocala

publicat la 26.12.2016

Branzoaice

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]