Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete / Mancaruri de legume

Cartofi umpluti

In Mancaruri de legume la 15 Iun 2022

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc). Cartofii asezonați se pun la copt  în vasul...

Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii

In Mancaruri de legume la 30 Noi 2021

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...

Dovlecei umpluti cu de toate

In Mancaruri de legume la 17 Aug 2021

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul...

Gulii umplute cu branza si spanac

In Mancaruri de legume la 28 Iun 2021

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se scot din apă și se lasă la răcit cca. 30 de minute. Apoi se scobesc cu o linguriță, cât...

Bame cu carne de porc

In Mancaruri de legume la 9 Iun 2021

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide. Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul...

Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume

In Mancaruri de legume la 20 Mai 2021

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

In Mancaruri de legume la 31 Aug 2020

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...

Tocanita de galbiori cu smantana

In Mancaruri de legume la 23 Aug 2020

Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...

Paprikas din ciuperci

In Mancaruri de legume la 4 Iul 2020

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu...

Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde

In Mancaruri de legume la 13 Iun 2020

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie....

Cartofi si sparanghel verde

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2020

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi...

Risotto cu sparanghel si pere

In Mancaruri de legume la 5 Mai 2020

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut,...

Ciuperci umplute cu kaizer, cascaval si oua de prepelita

In Mancaruri de legume la 20 Apr 2020

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.   Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură. Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline. Se presară...

Legume daneze cu spanac

In Mancaruri de legume la 8 Mar 2020

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;) Să revenim;) Legumele...

Vinete aperitiv

In Mancaruri de legume la 12 Aug 2019

Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă. După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan...

Conopida cu branza albastra si fistic

In Mancaruri de legume la 2 Apr 2019

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High. Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas...

Ciuperci umplute

In Mancaruri de legume la 22 Feb 2019

Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci,în care se pune câte un vârf de cuţit cu unt aromatiat cu ardei, şi se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi...

Dovlecei pane

In Mancaruri de legume la 10 Dec 2018

  Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin...

Tarta cu pleurotus si legume

In Mancaruri de legume la 13 Iun 2018

Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit. Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se...

Legume de vara coapte

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2016

Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele. Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se...

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

In Mancaruri de legume la 19 Feb 2015

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei : http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează...

Ciulama de ciuperci la Multicooker

In Mancaruri de legume la 21 Iul 2014

Ciupercile se curăță se spală și se pun la gătit în vasul Multicooker de la Phillips, la programul BOIL 30 de minute, ATENȚie, fără adaos de apă! Se scot din vas, se scrug de lichidul obținut și se  toacă mărunt. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se...

Legume în folie la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Oct 2013

Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, morcovii rondele, ardeii fâșii. Verzele de Bruxelles, se curăță de primele frunze, brocolii se rupe în buchețele mic, apoi se amestecă toate legumele. Se pregătesc 10 dreptunghiuri din folie de alumini, cca. 30/40 cm. Se...

Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter

In Mancaruri de legume la 17 Iul 2013

Cum se fierbe porumbul.  După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se așază în vasul Zepter din dotare, se acoperă cu capacul, se dă la foc mic, cca. 10 minute,...

Tartă de legume gătită în Vasul Zepter

In Mancaruri de legume la 15 Iul 2013

Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest...

Varză călită în vas Zepter

In Mancaruri de legume la 30 Iun 2013

 Varza pare să aibă o proprietate deosebită în eliminarea produselor toxice, pe care le obligă să iasă din ţesuturi. Totodată, varza asigură cicatrizări de bună calitate, prevenind sechelele. Această legumă a avut întotdeauna o asemenea importanţă...

Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon

In Mancaruri de legume la 17 Mai 2013

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă,  în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub...

Broccoli si miez de lapte

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2012

Broccoli se curata de frunze, se rupe in buchetele mici si se trece rapid sub un jet de apa rece. Intre timp se pune la fiert apa,( cca. 3 l), cu zeama de lamaie si putina sare, iar cand clocoteste se pun buchetelele de broccoli, ptr cca. 10 minute sa fiarba, apoi se scot in apa foarte rece...

Tocana de cartofi ca la Bunica

In Mancaruri de legume la 23 Aug 2012

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de legume la 17 Aug 2012

Coditele de ciuperci se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp faina se desface in lapte rece, se adauga peste ciuperci si se mai lasa la fiert la foc mic, amestecandu/se continuu, ca sa nu faca cocoloase, pana...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]