Retete traditionale din Grecia
In lunile insorite si calduroase avem nevoie de preparate usoare si gustoase. Inspirati-va din retetele traditionale din Grecia: preparate cu pui, vita sau somon, adaugand o garnitura cu masline, orez sau salata de legume proaspete si racoroase.
Descoperiti gusturile grecesti
Retetele grecesti impartasite de bucatarasii nostri grozavi sunt cu siguranta o incantare pentru orice gurmand: dietetice, gustoase si usor de preparat!
Baclava greceasca
Postat de: ValyvalentynaLasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam... Citeste continuarea
Placinta cu branza greceasca Tiropita
Postat de: renaIntr-un castron punem branza feta sau telemeaua si o zdrobim cu furculita, punem si branza dulce cu guda si amestecam usor, batem cele 2 oua si le amestecam in compozitia de branza, adaugam... Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: TAB1TASe curata castravetele de coajă. Eu am curatat una da una nu. Se da prin răzătoare, apoi se lasa sa se scurga bine zeama. Se curata usturoiul si se piseaza bine. Se pune castravetele... Citeste continuarea
Supa de fasole a la grec
Postat de: MastrokostaFasolea o lasam la inmuiat cateva ore bune, ii dam cateva clocote si aruncam apa, repetam procedura de doua ori. Cand punem din nou la fiert adaugam si legumele, ceapa tocata marunt, morcovul,... Citeste continuarea
Prajitura cu foi de placinta (greceasca)
Postat de: Toamna07Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt. Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem... Citeste continuarea
Pulpe de pui in sos tomat cu penne rigate
Postat de: MastrokostaIn primul rand pregatim pulpele, le spalam bine, le curatam, le taiem in jumatate si le punem intr-un bol cu mirodeniile. Intr-un vas de gatit calim ceapa si usturoiul cu cateva linguri... Citeste continuarea
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez
Postat de: MastrokostaPentru ficat de curcan in sos de rosii: In primul rand spalam ficatul, il taiem in feliute de circa 3 cm si il lasam sa se scurga bine. Intr-un vas de gatit picuram putin ulei de masline,... Citeste continuarea
Piept de pui grecesc cu salată de orez
Postat de: SatisfyyourcravingsPieptul de pui de bate ca pentru șnițele și se acoperă cu scorțișoară, cuișoare, nucșoare, sare, piper și coaja de lămâie. Se așază într-o tigaie cu ulei fierbinte și se... Citeste continuarea
Midii Saganaki
Postat de: renaDam ceapa si usturoiul pe razatoare. Intr-o tigaie punem uleiul si le calim putin,apoi adaugam midiile lasam putin sa se prajeasca apoi turnam sosul de rosii si dam dupa gust sare si piper.... Citeste continuarea
Spaghetti cu sos de rosii
Postat de: MastrokostaIntr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa... Citeste continuarea
Vasilopita cu ciocolata si crumble
Postat de: doralinda72Topim ciocolata impreuna cu untul in bainmarie sau la cuptorul cu microunde (la temperatura minima). Intr-un vas punem ouale si le batem cu mixerul bine, in alt vas punem ciocolata topita cu... Citeste continuarea
Tocanita de vita (Osompouko)
Postat de: renaPunem uleiul la incins intr-o oala apoi prajim putin carnea. Tocam ceapa cu usturoiul si le calim, dupa aceea stingem cu vin. Dam pe razatoare rosiile si amestecam cu bulion si zahar si... Citeste continuarea
Calamari prajiti
Postat de: renaCuratam si spalam calamarii, ii taiem rondele, dam cu sare si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie punem uleiul la incins ii dam prin faina si ii prajim la foc mediu... Citeste continuarea
Kourabiedes karamelomena (fursecuri ptr Craciun)
Postat de: doralinda72Ptr caramelizare : Intr-o craticioara, pune, migdalele, zaharul si destula apa cat sa se topeasca zaharul si lasam la foc tare, iar cand incepe sa fiarba, amestecam tot timpul pana se... Citeste continuarea
Melomacarona (fursecuri de craciun)
Postat de: doralinda72Pregatim intai siropul ptr a avea timp sa se raceasca cand vor fi gata fursecurile. Punem toate ingredientele intr-un vas (in afara de mierea de albine) la fiert, iar din momentul in care incepe... Citeste continuarea
Tzatziki
Postat de: renaPunem iaurtul intr-un castron. Curatam castravetele si il dam pe razatoare il stoarcem de zeama si il punem cu iaurtul,radem si usturoiul punem sare dupa gust adaugam si uleiul cu... Citeste continuarea
Buche de Noel (tort ptr Craciun)
Postat de: doralinda72Cu ajutorul mixerului, batem la o viteza media albusurile cu zaharul ca ptr bezea, pana devine dura.oprim mixerul, punem coaja de le lamaie, apoi galbenusurile care au fost amestecate putin... Citeste continuarea
Supa de perisoare (giouvarlakia)
Postat de: renaPunem oala cu apa la fiert, adaugam telina , cartoful taiat cubulete mici, o mana de orez ,ulei si o lingura de delikat. Facem aluatul pentru perisoare,punem intr-un castron carnea tocata cu... Citeste continuarea
Calamar umplut
Postat de: renaCuratam bine sepiile interior si exterior si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem marunt capul cu tentaculele si le punem cu ulei intr-o tigaie sa se caleasca putin ,taiem ceapa verde... Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne
Postat de: renaCuratam dovleceii si ii radem cu un cutit apoi ii scobim in inauntru cu instrumentul de bucatarie,sau cu o lingurita. Intr-un castron punem carnea tocata,ceapa,patrunjelul,orezul, sare si piper... Citeste continuarea
Pasticcio
Postat de: renaPunem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece. Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a... Citeste continuarea
Snitel de porc
Postat de: renaCarnea o batem putin sa o facem mai subtire. Intr-un castron taiem marunt usturoiul si menta punem sare ,piper,oregano si ulei lasam pentru 20 de min.carnea sa se marineze. Batem ouale cu... Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: renaPunem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati... Citeste continuarea
Placinta cu mere amestecata
Postat de: renaCuratam merele si le taiem cubulete intr-o farfurie, punem o mana de zahar si o lingurita de scortisoara peste ele. Intr-un vas adanc batem margarina cu zaharul pana devine pufoasa. Adaugam... Citeste continuarea
Dovlecei gratinati a la grec
Postat de: nikko_nikkoDupa ce se spala si li se taie capetele, dovleceii se fierb in apa cu putina sare timp de 6-8 minute. Se scurg si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite, se toaca... Citeste continuarea
Spaghete cu sos de rosii si carne tocata
Postat de: renaPunem la calit ceapa si usturoiul, apoi punem carnea lasam se se caleasca si ea. Dam pe razatoare rosiile, le punem peste carne, adaugam si bulionul. Dupa gust punem toate condimentele, sare, 250... Citeste continuarea
Chec cu mandarine
Postat de: renaBatem untul cu zaharul pina devine pufos,adaugam ouale unul cite unul si batem in continoare.Punem in sucul de mandarine praful de copt si amestecam bine,adaugam coaja rasa,afinele,esenta de rom.... Citeste continuarea
Galatopita (placinta cu lapte)
Postat de: doralinda72Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior.... Citeste continuarea
Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)
Postat de: doralinda72Amestecati untul care in prealabil l-ati lasat sa se topeasca la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos, si continuand sa amestecati (cu mixerul) adaugati ouale pe rand alternand cu... Citeste continuarea
Supa greceasca de peste (Psarosoupa)
Postat de: renaCuratam toate legumele si le taiem in bucati mai mari,le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le scoatem pe un platou.In zeama legumelor punem pestele sa fiarba ,dupa ce sa fiert facem la fel il... Citeste continuarea
Clatite
Postat de: adela_64Se bate oul cu praful de sare, se adauga faina toata odata. Se insista bine cu un tel asupra cocoloaselor. Se adauga treptat laptele, apa minerala si untul amestecand energic. Aluatul rezultat... Citeste continuarea
Praz cu carne de porc la cuptor
Postat de: renaCuratam si spalam bine prazul il taiem bucati mari.Punem carnea in oala sa se rumeneasca un pic,apoi punem prazul si telina lasam sa se inmoaie bine.Punem bulionul,sarea si... Citeste continuarea
Fasole traditionala greceasca
Postat de: renaPunem fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi o punem in oala cu apa si o lasam sa dea un clocot. Schimbam apa, taiem ceapa marunt,morcovul in jumatate apoi rodele,telina mai mare,punem... Citeste continuarea
Supa rosie de vitel
Postat de: renaTaiem carnea bucati micute si le punem in oala, asteptam sa fiarba pina la jumatate carnea apoi punem morcovul, telina, uleiul ,sarea, piperul si bulionul. Dupa ce s-au fiert toate punem si orezul... Citeste continuarea
Sos de usturoi
Postat de: RoXxUsturoiul se curata si se piseaza foarte bine.Se adauga treptat uleiul peste,si se amesteca continuu pana ce se formeaza ca o maioneza.Se adauga intr-un castron peste iaurt , se asezoneaza dupa... Citeste continuarea
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)
Postat de: renaPunem la fiert pieptul de pui cu morcovul si cu o ceapa (eu am pus si putina telina asa ca zeama lui am pus-o la frigider). Dupa ce s-a fiert le-am scos la racit. Intre timp curatati o... Citeste continuarea
Tort de clatite cu ciocolata
Postat de: doralinda72Amestecam faina cu zaharul, sarea si ouale, apoi turnam incet cate putin laptele, amestecam bine pana se omogineaza frumos si la urma punem si untul. Lasam cca 15 min compozitia, timp in care... Citeste continuarea
Ardei si rosii umplute
Postat de: doralinda72Golim rosiile si umplutura o trecem prin blender ptr a deveni o pulpa de rosii. Curatam si ardeii grasi, apoi restul de legume le tocam la blender. Incalzim uleiul intr-o craticioara adanca si... Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu piept de pui
Postat de: RoXxCartofii se spala si se fierb in coaja.Cand sunt gata,se lasa la racit apoi se curata de coaja si se taie felii de 1 cm . Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o catita incinsa in prealabil cu 2-3... Citeste continuarea
Chec cu portocale
Postat de: doralinda72Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr... Citeste continuarea