Retete traditionale din Rusia
Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.
Variata bucatarie ruseasca
Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!
Chiftele cu cartofi la cuptor
Postat de: KsenyaToate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam... Citeste continuarea
Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Postat de: KsenyaMai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il... Citeste continuarea
Supa pescarului -Ukha
Postat de: mihaelar63Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute . Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede... Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: stratulatgeorgianaSe spala bine cartofii,telina si pastarnacul si se fierb. Dupa ce se racesc toate ingredientele se daie in cuburi.Separat se pregateste maioneza dintr-un galbenus de ou fiert,unul... Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: simona72Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de... Citeste continuarea
Plăcinta rusească cu brânză la Multicooker
Postat de: panacrisBrânza cremoasă de vaci se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de sare, coaja de lămâie și smântâna. Apoi se adaugă ouăle și se amestecă... Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei cu hribi
Postat de: KsenyaCuratam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin... Citeste continuarea
Zacusca picanta de dovlecei
Postat de: KsenyaDovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol. In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea... Citeste continuarea
Dulceata de agrise
Postat de: KsenyaSe culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a... Citeste continuarea
Desert placinta ruseasca cu branza
Postat de: KsenyaStafidele se pun la inmuiat. Se pune grisul intr-un castron cu smantana, se incorporeaza si se lasa la odihnit minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema. Ouale se... Citeste continuarea
Ciorba de varza murata-de post
Postat de: nadea68Curatam morcovul si telina, taiem marunt.Cartofii ii curatam si-i lasam intregi. Punem o oala cu apa pe foc si adaugam legumele. Lasam pe foc cam 30 minute. Intr-o tigaie punem ulei si... Citeste continuarea
Piroschi-pirosti
Postat de: nadea68Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut. Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina... Citeste continuarea
Supa ruseasca de spanac cu cartofi
Postat de: mihaelar63Puneti la fiert o oala cu l apa .Adaugati carnea feliata . Curatati si spalati legumele .Tocati marunt ceapa si morcovul , cartofii cuburi . Puneti legumele la fiert . Sarati . Cand... Citeste continuarea
Colac impletit cu nuca si cacao
Postat de: Veronica22Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid). Margarina se topeste si se racoreste... Citeste continuarea
Pavlova cu zmeura
Postat de: Ela68Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel... Citeste continuarea
Pshovnik - budinca de orez
Postat de: nadea68Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam pastele si un pic de sare .Lasam pe foc... Citeste continuarea
Salata ruseasca"SHUBA"
Postat de: mishacki81Mod de preparare reteta salata ruseasca"SHUBA" Pestele se curata de oase, se taie cubulete(pieptul se pune la fiert si se taie si el cubulete cand e racit) ouale se fierb... Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: gabrielacuisineSotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva... Citeste continuarea
Stroganoff cu carne de vita si orez basmati
Postat de: donpabloSe pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru. Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune... Citeste continuarea
Lipii-reteta bunicii
Postat de: nadea68Lipia e foarte usor de facut. Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia. Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic... Citeste continuarea
Vareniki
Postat de: nadea68Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa. Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune. Aluatul trebuie sa... Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: gabrielacuisineReteta de blat o gasiti la acest link: http://gabrielacuisine.ro/chec-parfumat-cu-lamaie-si-unt/ , este un blat umed care nu trebuie insiropat. Cand il taiati, veti obtine doua foi cu... Citeste continuarea
Ciorba ruseasca
Postat de: mihaelar63Osul de vitel se pune la fiert in apa cu sare . Se spumeaza daca e necesar . Legumele se curata si se spala . Caliti usor , ceapa , morcovul,ardeiul si albitura taiate... Citeste continuarea
Salata de boeuf de vara
Postat de: gurita_ta2005Cartofii se pun la fiert in coaja,se adauga sare si se lasa circa 20 minute. Ceafa de porc se pune la fiert impreuna cu morcovii. Mazarea se scurge de zeama si se adauga intr-un castron... Citeste continuarea
Salata de surimi
Postat de: nilgunOuale si cartofii se fierb, separat. Se lasa la racit si se taie cubulete surimiul, ouale si cartofii. Toate ingredientele se amesteca cu sare, piper si maioneza. Asta tot. Pofta buna Citeste continuarea
Budinca cu cascaval
Postat de: Flori82Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se bat ouale, se adauga smantana si telemeaua de vaca si se combina cu pastele. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30... Citeste continuarea
Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)
Postat de: DinDragostePentruGatitSe pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma iar după... Citeste continuarea
Malasolca
Postat de: DinDragostePentruGatitPeștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces. Se... Citeste continuarea
Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)
Postat de: DinDragostePentruGatitHrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore. Se pregătesc legumele: - ceapa și ardeii se toacă mărunt; - morcovii și țelina se dau la... Citeste continuarea
Haladeț (Răcitură lipovenească)
Postat de: DinDragostePentruGatitSe prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :)) Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. Rasolul... Citeste continuarea
Salata de hering afumat cu sfecla si praz
Postat de: mihaelar63Prazul se taie marunt . Pestele se curata de piele si oase si se marunteste . Se amesteca toate ingredientele usor si se pun la rece intr-un castron tapetat cu folie alimentara .... Citeste continuarea
Saleanca
Postat de: DinDragostePentruGatitPentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :) Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și... Citeste continuarea
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!
Postat de: Sim0naWorldMai intai am facut o maia din: 300 g faina, 250 ml lapte si drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar. Lasam maiaua sa creasca cca 1 ora intr-un loc caldut. Cand aluatul a crescut suficient,... Citeste continuarea
Paine prajita cu morcov si usturoi
Postat de: gurita_ta2005Curatam morcovii de coaja si ii dam pe razatoarea mica, impreuna cu usturoiul. Adaugam maioneza dupa ochi...nu foarte multa, ca iese prea gretoasa. Punem feliile de paine la prajit, dupa care... Citeste continuarea
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza
Postat de: ana77Umplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina... Citeste continuarea
Salata a la Rousse a la Nicole
Postat de: nico15Legumele se spala se curata, se spala din nou(cartofi, telina, morcovi). Cartofi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, separate curatam si celelalte radacinoase si le adaugam la fiert... Citeste continuarea
Tort rusesc
Postat de: butoiaurora76Pentru blat: Se amesteca la mixer untul taiat bucatele si la temperatura camerei cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si oul si se lasa mixerul sa lucreze. Va rezulta un... Citeste continuarea
Salata cu hering afumat, ceapa murata si cartofi noi
Postat de: mihaelar63Amestecati uleiul ceapa , otetul balsamic si mustarul . Taiati ardeiul rosu , rupeti salata creata . Adaugati restul ingredientelor si amestecati . Taiati pestele afumat felii si... Citeste continuarea
Placinta de peste ruseasca
Postat de: RuxyRuxAm apelat din nou la aluatul meu de tarta care mi se pare senzational si nimic nu ma face deocamdata sa il schimb, seamana perfect cu aluatul frantuzesc. ( daca doriti puteti folosi aluat... Citeste continuarea
Salata cu betisoare de crab
Postat de: benairinaFierbem oula. Le decojim si le taiem cubulete. Betisoarele de crab la fel le taiem cubulete de aceeiasi dimensiune cu oule. Adaugam porumbul clatit in prealabil cu apa rece si maioneza.... Citeste continuarea