Retete culinare din Rusia

Retete traditionale din Rusia

Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.


Variata bucatarie ruseasca

Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de: Ksenya

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam... Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de: Ksenya

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il... Citeste continuarea

Supa pescarului -Ukha

Postat de: mihaelar63

Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute . Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede... Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: stratulatgeorgiana

Se spala bine cartofii,telina si pastarnacul si se fierb. Dupa ce se racesc toate ingredientele se daie in cuburi.Separat se pregateste maioneza dintr-un galbenus de ou fiert,unul... Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: simona72

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de... Citeste continuarea

Plăcinta rusească cu brânză la Multicooker

Postat de: panacris

Brânza cremoasă de vaci se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de sare, coaja de lămâie și smântâna. Apoi se adaugă ouăle și se amestecă... Citeste continuarea

Zacusca de dovlecei cu hribi

Postat de: Ksenya

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin... Citeste continuarea

Zacusca picanta de dovlecei

Postat de: Ksenya

Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol. In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea... Citeste continuarea

Dulceata de agrise

Postat de: Ksenya

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a... Citeste continuarea

Desert placinta ruseasca cu branza

Postat de: Ksenya

Stafidele se pun la inmuiat. Se pune grisul intr-un castron cu smantana, se incorporeaza si se lasa la odihnit minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema. Ouale se... Citeste continuarea

Ciorba de varza murata-de post

Postat de: nadea68

Curatam morcovul si telina, taiem marunt.Cartofii ii curatam si-i lasam intregi. Punem o oala cu apa pe foc si adaugam legumele. Lasam pe foc cam 30 minute. Intr-o tigaie punem ulei si... Citeste continuarea

Piroschi-pirosti

Postat de: nadea68

Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut. Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina... Citeste continuarea

Supa ruseasca de spanac cu cartofi

Postat de: mihaelar63

Puneti la fiert o oala cu l apa .Adaugati carnea feliata . Curatati si spalati legumele .Tocati marunt ceapa si morcovul , cartofii cuburi . Puneti legumele la fiert . Sarati . Cand... Citeste continuarea

Colac impletit cu nuca si cacao

Postat de: Veronica22

Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid). Margarina se topeste si se racoreste... Citeste continuarea

Pavlova cu zmeura

Postat de: Ela68

  Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel... Citeste continuarea

Pshovnik - budinca de orez

Postat de: nadea68

Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam  pastele si un pic de sare .Lasam pe foc... Citeste continuarea

Salata ruseasca"SHUBA"

Postat de: mishacki81

Mod de preparare reteta salata ruseasca"SHUBA" Pestele se curata de oase, se taie cubulete(pieptul se pune la fiert si se taie si el cubulete cand e racit) ouale se fierb... Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: gabrielacuisine

Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva... Citeste continuarea

Stroganoff cu carne de vita si orez basmati

Postat de: donpablo

Se pune orezul la fiert in 600 ml. apa. Se adauga lingurita de cimbru. Cand apa incepe sa fiarba se lasa focul mic si se pune capacul. Se lasa la fiert 10 min. Cand orezul s-a fiert se pune... Citeste continuarea

Lipii-reteta bunicii

Postat de: nadea68

Lipia e foarte usor de facut. Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia. Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic... Citeste continuarea

Vareniki

Postat de: nadea68

Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa. Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune. Aluatul trebuie sa... Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de: gabrielacuisine

 Reteta de blat o gasiti la acest link: http://gabrielacuisine.ro/chec-parfumat-cu-lamaie-si-unt/ , este un blat umed care nu trebuie insiropat. Cand il taiati, veti obtine doua foi cu... Citeste continuarea

Ciorba ruseasca

Postat de: mihaelar63

Osul de vitel se pune la fiert in apa cu sare . Se spumeaza daca e necesar . Legumele se curata si se spala . Caliti usor , ceapa , morcovul,ardeiul si albitura taiate... Citeste continuarea

Salata de boeuf de vara

Postat de: gurita_ta2005

Cartofii se pun la fiert in coaja,se adauga sare si se lasa circa 20 minute. Ceafa de porc se pune la fiert impreuna cu morcovii. Mazarea se scurge de zeama si se adauga intr-un castron... Citeste continuarea

Salata de surimi

Postat de: nilgun

Ouale si cartofii se fierb, separat. Se lasa la racit si se taie cubulete surimiul, ouale si cartofii. Toate ingredientele se amesteca cu sare, piper si maioneza. Asta  tot. Pofta buna Citeste continuarea

Budinca cu cascaval

Postat de: Flori82

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe  ambalaj. Se bat ouale, se adauga smantana si telemeaua de vaca si se combina cu pastele. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30... Citeste continuarea

Ciorbă rusească de varză cu oase de porc (Shty s miasom)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Se pârlesc bine picioarele de porc, se înlătură copitele, se spală bine, se taie pe jumătate şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.  Se adună spuma iar după... Citeste continuarea

Malasolca

Postat de: DinDragostePentruGatit

Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces.  Se... Citeste continuarea

Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore.  Se pregătesc legumele: - ceapa și ardeii se toacă mărunt; - morcovii și țelina se dau la... Citeste continuarea

Haladeț (Răcitură lipovenească)

Postat de: DinDragostePentruGatit

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :)) Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.  Rasolul... Citeste continuarea

Salata de hering afumat cu sfecla si praz

Postat de: mihaelar63

Prazul se taie marunt . Pestele se curata de piele si oase si se marunteste .  Se amesteca toate ingredientele  usor si se pun la rece intr-un castron tapetat cu folie alimentara .... Citeste continuarea

Saleanca

Postat de: DinDragostePentruGatit

Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :) Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și... Citeste continuarea

Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!

Postat de: Sim0naWorld

Mai intai am facut o maia din: 300 g faina, 250 ml lapte si drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar. Lasam maiaua sa creasca cca 1 ora intr-un loc caldut. Cand aluatul a crescut suficient,... Citeste continuarea

Paine prajita cu morcov si usturoi

Postat de: gurita_ta2005

Curatam morcovii de coaja si ii dam pe razatoarea mica, impreuna cu usturoiul. Adaugam maioneza dupa ochi...nu foarte multa, ca iese prea gretoasa. Punem feliile de paine la prajit, dupa care... Citeste continuarea

Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

Postat de: ana77

Umplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina... Citeste continuarea

Salata a la Rousse a la Nicole

Postat de: nico15

Legumele se spala se curata, se spala din nou(cartofi, telina, morcovi). Cartofi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, separate curatam si celelalte radacinoase si le adaugam la fiert... Citeste continuarea

Tort rusesc

Postat de: butoiaurora76

Pentru blat: Se amesteca la mixer untul taiat bucatele si la temperatura camerei cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si oul si se lasa mixerul sa lucreze. Va rezulta un... Citeste continuarea

Salata cu hering afumat, ceapa murata si cartofi noi

Postat de: mihaelar63

Amestecati uleiul ceapa , otetul balsamic si mustarul . Taiati ardeiul rosu , rupeti salata creata . Adaugati restul ingredientelor si amestecati . Taiati pestele afumat felii si... Citeste continuarea

Placinta de peste ruseasca

Postat de: RuxyRux

Am apelat din nou la aluatul meu de tarta care mi se pare senzational si nimic nu ma face deocamdata sa il schimb, seamana perfect cu aluatul frantuzesc. ( daca doriti puteti folosi aluat... Citeste continuarea

Salata cu betisoare de crab

Postat de: benairina

Fierbem oula.  Le decojim si le taiem cubulete. Betisoarele de crab la fel le taiem cubulete de aceeiasi dimensiune cu oule. Adaugam porumbul clatit in prealabil cu apa rece si maioneza.... Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]