Branzoaice false Dukan

de moi_miruna in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4869 vizualizari

 

Reteta preluata de pe http://www.oana-camacho-recipes.com/2013/06/branzoaice-dukan.html cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura praf de budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri lapte praf 0% (Coffe creamer Coffeeta)
  • 1 lingurita drojdie uscata Dr. Oetker
  • indulcitor dupa gust (~ 1 lingura indulcitor Clio)
  • 1 ou
  • 50 ml lapte 0% sau 1.5 %
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru branza:
  • 250 g branza proaspata de vaca 0% (de preferat Lacteea pentru ca e mai cremoasa)
  • 2 oua
  • 1 lingura praf de budinca de vanilie Dr. Oetker
  • indulcitor dupa gust (~ 1 lingura si jumatate)
  • coaja de lamaie
  • esente (lamaie si portocala)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice false Dukan:

Intr-un bol amesteci taratele de ovaz + taratele de grau + 1 lingura budinca + laptele praf + indulcitorul + drojdia.

Se pune laptele si oul si, cu teleul, se amesteca. Se lasa deoparte 15 minute sa poata actiona dojdia cu taratele.

Intre timp prepari branza.

In recipientul de la blender se pune branza + ouale + esentele + coaja de lamaie si se amesteca bine, bine cu blenderul.

Daca nu ai branza Lacteea, trebuie insistat cu blenderul pana se obtine o crema fina, deoarece bulgarasii din branza nu dau bine.

Formezi branzoaicele false in forme de briose, pui cate o lingura din aluat in fiecare forma de briosa.

Peste aluat pui cate o lingura de umplutura de branza (imparti umplutura ca sa ajunga la fiecare forma).

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Branzoaicele se tin in cuptor ~30 min sau,in functie de fiecare cuptor in parte, pana se intareste putin compozitia de branza.

Cat se racesc branzoiacele, se pune la incalzit, in cuptorul cu microunde, dulceata dietetica.

Se pune dulceata deasupra pentru un plus de savoare.

 

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta trebuiesc forme de briose din silicon deoarece taratea se lipeste de orice tip de hartie.

2

Cuptorul meu "cere" ca la jumatatea timpului de coacere sa se intoarca prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice false Dukan" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere