Briose cu banane

de mirela0911 in Prajituri, 14 Ian 2016 | 3533 vizualizari

 

Am vazut reteta in revista "Click! Pentru femei" si pentru ca mi-a placut ideea, am pus-o in practica. Am primit nota 10 de la fiul meu! :D ;;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 ml lapte
  • 90 ml ulei
  • 4 banane
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane:

Faina se amesteca cu bicarbonatul. Ouale se bat bine cu praful de sare si zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Laptele si uleiul se amesteca si se toarna in fir subtire peste oua. Se amesteca bine apoi se incorporeaza faina. Trei din cele patru banane se zdrobesc cu o furculita si se adauga peste aluat. Se omogenizeaza bine.

Se pregatesc formele de briose cu hartie si se pune din compozitie, umpland trei sferturi din forme. Deasupra se aseaza felii de banane apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana ce trec testul scobitorii.

Se servesc ca atare sau alaturi de o cana cu lapte, iaurt sau chiar cafea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sunt suficiente si 2 banane in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simona72 1

16.01.2016, 09:22

Si eu tot nota 10 iti dau ce as papa una acum la cafea

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:38

Eu dau cafeluta

Gicuta 1

18.01.2016, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si bezea