Burger cu peste

de Bianca20 in Sandvisuri, 21 Aug 2015 | 3235 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chifle:

  • 350 ml. apa calduta;
  • 550-600 g. faina;
  • 1 ou;
  • 25 g. drojdie proaspata;
  • un praf de sare;
  • 3 lg. ulei;
  • 1 lg. zahar;

Chiftele:

  • 500 g. peste (somon, cod, crab, salau etc.)
  • 10-12 lg. pesmet;
  • 4 lg. ceapa taiata marunt;
  • 2 catei de usturoi tocati;
  • 1/2 ardei iute (optional);
  • 1 lgt. mustar;
  • 1 lg patrunjel tocat;
  • 2 lg. morcov ras;
  • un praf de sare;
  • 1 ou;

In plus:

  • ketchup;
  • castraveti murati;
  • cascaval;
  • un galbenus + 2 lg. apa + susan;
  • 2 lg. ulei de masline;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger cu peste:

  Chifle: Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si jumatate din faina ramasa. Se amesteca, se adauga sarea si restul de faina. Se framanta timp de 8-10 minute. Se pune aluatul rezultat intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 60 de minute.

  Dupa trecerea timpului. se scoate aluatul si se formeaza bile de marimea unei mingi de tenis (sau puteti sa le faceti mai mari sau mai mici, dupa plac) . Se pun in tava si se aplatizeaza. Se lasa sa creasca pentru inca 10-15 minute. Se ung cu galbenusul de ou si se presara susan. Se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se scot si se lasa sa se raceaasca complet.

  Chiftele: Se curata pestele de piele si de spini si se taie marunt ( se poate da si prin robot). Se adauga oul, ceapa, ardeiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, sarea, morcovul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga cate o lingura de pesmet si se amesteca pana se leaga compozitia. Cantitatea de pesmet difera in functie de tipul de peste folosit. Se formeaza bilute de marimea chiflelor, se pun in tava si se aplatizeaza. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet.

   Asamblare: Se taie chifla si se scoate miezul din capacel (puteti sa nu o faceti dar mie imi place mai mult asa). Se pune ketchup pe baza, se adauga chifteluta, castravetii taiati si cascavalul. Se pune capacelul si se mai dau la cuptor la 200 de grade pana se topeste cascavalul(3-5 minute). Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)