Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

de Merisor in Porc, 23 Iul 2013 | 10288 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca eu zacusca o folosesc foarte mult la sosuri si prea putin mancam simpla.
De data asta a iesit un sos delicios pe care l-am pus peste cartofi preparati la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg costita afumata
  • 750 gr zacusca de vara
  • 2 linguri suc de rosii
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata:

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici:http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html

Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert in putina apa si o lasam doar cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, dupa care scurgem apa, o spalam din nou si o punem din nou la fiert pentru aproximativ 30 minute pana incepe sa se patrunda si sa se desfaca de pe os.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari, cam in patru sau chiar in doua bucati.

Punem uleiul in tava, de fapt ungem tava, nu trebuie sa fie ulei mult, asezam cartofii si ii condimentam cu rozmarin, sare si piper, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 175 grade.

Pe parcurs ii mai intoarcem de pe o parte pe alta sa prinda putina crusta pe fiecare parte.

Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si mai potrivim cu condimente daca mai dorim, eu am mai adaugat putin cimbru, piper si foi de dafin.

Intr-un vas termorezistent, asezam cartofii, punem bucati de costita printre ei, turnam zacusca peste si mai dam la cuptor pentru 15 minute.

Dupa ce stingem focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Servim alaturi de muraturi sau salata de legume.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si cartofi fierti natur, nu neaparat la cuptor, dar nu trebuie fierti definitiv.

2

Se pot folosi carnati in loc de costita si daca sunt picanti este si mai buna mancarica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne si cascaval