Chec de lamaie

de anisoara in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 8467 vizualizari

 

O reteta de aluat pentru 2 copturi diferite- chec sau magdalene,briose.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de iaurt natural cu  fructe
  • 2 oua
  • 100 gr de zahar
  • 60 gr de unt natural topit
  • 300 gr de faina cernuta
  • un praf de sare
  •  hartie de pregament
  • o lingura de suc de lamaie
  • un praf de vanilina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de lamaie:

Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute.  Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie  pergament, unsa cu putin ulei fara miros.

Se toarna cu atentie aluatul obtinut  si se coace la cuptor timp de 40 de minute. Dupa coacere se lasa in forma cam 20 minute si pe urma se scoate din forma , pentru ca este fraged si umed.

Se prepara si se mananca foarte repede, pentru ca are un gust umed, cu aroma de lamaie si vanilina . Se serveste cu cafea sau cu ceai. Am incercat sa adaug cu visine, caise, si nu am fost  incantata de gustul obtinut. Cel mai reusit este cu sucul de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

anisoara 1

11.07.2010, 18:13

Ce iuti sunteti toate la picior. Serviti, din tot sufletul fetelor

Teo 1

11.07.2010, 23:17

ce galben frumos ! sunt sigura ca, lamaia ii da un gust special; am incredere in tine , Anisoara, ''delusoara'' !

adry88 1

23.05.2011, 11:32

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura dungata