Cheesecake cu capsuni

de Andreea_Roz in Prajituri, 15 Aug 2013 | 3639 vizualizari

 

Reteta mea preferata .. foarte cremoasa si fina .. yamii

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 pachet unt
  • 1 pachet mare de biscuiti simpli (200-250g)

Crema:

  • 500g branza de vaci
  • 500g smantana grasa
  • 2 oua
  • 1 esenta rom
  • o cana zahar
  • 1/2 lamaie
  • fructe pentru decor (eu am folosit capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

BLAT: Se sfarama biscuitii cat mai marunt (eu i-am dat la robot :D). Intr-o cratita mica se pune la topit 3/4 din unt. Cand untul s-o topit se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Se ia o tava se tapeteaza cu untul ramas si se adauga biscuitii, se preseaza si se da la cuptorul incins la 220 grade C pentru 5 minute. Se scoate si se lasa la racit.

CREMA: Intr-un castron se pune branza si 3/4 din zahar si se omogenizeaza la blender pana devine o pasta. In alt castron se pune 400g smantana, esenta de vanilie si cele 2 oua si se omogenizeaza. Se amesteca cele 2 compozitii cu blenderul pana se formeaza o pasta fina.

Separat in alt castron se amesteca smantana ramasa cu restul de zahar, zeama de la jumatate de lamaie si cateva capsuni pasate.

Se pune amestecul de branza in tava peste biscuiti si se da la cuptor pentru inca 20 min, la o temperatura de 220 grade C. Se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a fi cat mai cremoasa iar dupa ce s-a racit se da la frigder pana a doua zi.

Se scoate din tava se pune deasupra crema de smantana cu fructe, cateva fructe taiate si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura saseasca cu branza dulce