Cheesecake cu capsuni fara coacere

de Criss in Torturi, 11 Feb 2014 | 25892 vizualizari

 

 Periculos de bun. :) Nu te poti opri dupa o singura felie. Mie nu mi-a venit sa cred ca intr-o sambata dupa-masa a disparut aproape in totalitate . :D

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti petit beure
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g unt
  • Crema de branza:
  • 350 g branza de vaci cremoasa (am folosit branza de Monor)
  • 200 g smantana 25% grasime
  • 350 ml frisca Meggle
  • 220 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • Jeleu de capsuni:
  • o caserola capsuni congelate (aproximativ 300 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni fara coacere:

Blat: Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect). Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Crema: Branza se lasa la scurs daca e apoasa. N-a fost cazul pentru ca branza de Monor e foarte buna si nu fac reclama ;). Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta, dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Peste blatul de biscuiti se pune  crema de branza. 

Jeleu de capsuni: Capsunile se decongeleaza, iar in sucul lasat hidratam gelatina. Capsunile se pot zdrobi cu mixerul sau se pot lasa intregi, cum le-am lasat si eu. Se adauga zaharul si se pun pe foc mic, sa se incalzeasca dar nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Cand zaharul s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se ia vasul de pe foc si se amesteca bine pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel pregatit se toarna peste crema de branza. Se pune cheesecake-ul in frigider pentru minim doua ore, dupa care se poate taia si manca cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (32)

Criss 1

20.02.2014, 16:13

Multumesc mult.

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:46

getix 1

20.02.2014, 20:33

la multi ani !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake fara coacere