Cheesecake cu lamaie si zmeura

de deyutzky in Prajituri, 25 Apr 2014 | 11309 vizualizari

 

De data aceasta am vrut sa incerc blatul pentru tarte al Timeei, a iesit delicios! Multumesc! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 230-240 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 400 g smantana
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua
  • zmeura congelata sau proaspata
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si zmeura:

Blat:

Amestecam untul cu zaharul si cu sarea.

Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie.

Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora sau pentru 20-30 minute la congelator (in cazul in care va grabiti).

Scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda subtire pe care o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Intepam blatul cu o furculita din loc in loc si il umplem cu crema: mixam intr-un bol branza de vaci cu zaharul dupa care adaugam smantana. 

Adaugam pe rand ouale amestecand cu un tel, iar la sfarsit punem zeama de lamaie si esenta si amestecam pana la omogenizare.

Turnam crema peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 1 ora la foc mic.

Cand crema are deasupra o pelicula lucioasa (este legata) se inchide focul si se lasa la racit in cuptor.

Dupa ce s-a racit se transfera pe un platou, se orneaza cu zmeura si frunze de menta si se pastreaza la frigider.

Va invit la desert! <3

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

dantes 1

30.07.2015, 07:41

Delicios!

Panacris 1

31.07.2015, 14:14

deyutzky 1

31.07.2015, 19:17

multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura