Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 3 Mai 2017 | 2815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame cartofi dulci
  • 500 grame cartofi
  • 2 ardei copti
  • faina
  • ulei de masline
  • 2 lingurite sos Tabasco
  • 500 grame filet de peste alb, fara piele (eu am folosit Tilapia si cod)
  • 1 castravete
  • 1 salata iceberg
  • 1 lingura cu varf de mustar englezesc (iute)
  • 4 linguri cu varf de iaurt
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 40 grame branza Feta
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti:

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure. 

Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si sosul Tabasco. 

Se taie bucatile de peste in cuburi de 1 cm si se amesteca cu piureul obtinut anterior, sare si piper. Se adauga putin faina, daca mixul este prea lipicios si/sau apos. 

Se imparte compozitia in 16 bucati, care se modeleaza in chiftele. 

Se incalzeste o tigaie nonaderenta, la foc mediu spre mic, se adauga 1 lingura de ulei si se prajesc chiftele 5 minute pe parte, pana devin aurii.

Intre timp, se decojeste castravetele, se taie in 2 longitudinal, se indeparteaza semintele cu o lingurita si se taie felii. Se toaca salata iceberg in bucati de 1 cm. 

Intr-un bol, se amesteca mustarul cu iaurtul, otetul, sare, piper si branza Feta. Se toaca menta si se adauga in bol, impreuna cu salata si castravetele. 

Se servesc chiftele cu salata si salsa de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna clasica reteta traditionala italiana