Ciocolata de casa

de RuxyRux in Prajituri, 26 Noi 2013 | 10718 vizualizari

 

Ciocolata iubita a copilariei mele :)...dulce, dar cremoasa si sfaramicioasa, foarte, foarte delicioasa...exact asa cum o stiu de la mama :)

 

INGREDIENTE

  • 450 gr zahar( eu am pus brun si pentru gust dar si pentru consistenta)
  • 300 gr lapte praf (mie imi place NIDO)
  • 150 gr unt (85%)
  • 80 gr cacao (jumatate neagra, jumatate obisnuita)
  • vanilie (zahar vanilat si extract)
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti testa cu o lingurita, luati putin sirop si dati-i drumul sa curga inapoi in vas, ultima picatura care ramane pe lingurita nu mai curge ci formeaza o pelicula groasa.

Se trage vasul de pe foc, se pune tot untul si se amesteca pana ce se topeste.

Urmeaza sa adaugam laptele praf si la sfarsit cacaoa pe care o vom trece prin sita.

Omogenizam compozitia bine. Pregatim o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, eu o ung si deasupra cu putin ulei.

Turnam ciocolata, o nivelam si o lasam la temperatura camerei sa se lege. Dupa ce incepe sa se intareasca o putem da la rece( eu am scos-o pe terasa, e frig destul). Foarte repede va fi gata, dureaza cam o ora si jumatate, doua.

Se portioneaza si se serveste.

Eu am taiat-o in batoane si am infoliat fiecare bucata in parte si le voi pastra la rece.

E MINUNATA.... si-are un gust fantastic de copilarie :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

04.12.2013, 21:26

Eu nu o mai fac Patty...pentru ca pur si simplu sunt disperata dupa ea ))...Asa ca prefer sa stau cuminte ...pup cu drag

Valclaudia 1

12.01.2014, 07:56

ce bunatate!

RuxyRux 1

12.01.2014, 22:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure