Ciolan de porc la Multicooker

de Panacris in Porc, 6 Oct 2021 | 3005 vizualizari

 

Cel mai rapid și simplu mod de a găti ciolanul de porc. Bineînțeles că iar am avut un ajutor important din familie, Laurențiu-Ionel, MultiCoocker-ul din Casa Zmeilor 😉, care de altfel este cam veteran, are vreo 7-8 anișori 😉.

 

INGREDIENTE

  • Ciolan de porc cu os 1 bucată cca. 1200 g,
  • Pentru marinadă:
  • Dulceață de prune picantă 1 lingură,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Cimbru măcinat ½ linguriță,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boabe de ienupăr 4 – bucăți,
  • Chimen semințe 1 /2 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Bere neagră cca. 330 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la Multicooker:

În primul rând ne ocupăm de marinadă.

Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele.

Ciolanul se spală apoi se tamponează și se unge cu marinata pe toate părțile. Apoi se așază în vasul aparatului de gătit Multicooker, se programează aparatul la programul FRY pentru cca. 30 minute la 180 grade cu capacul deschis, rotindu-se din când în când. După ce s-a rumenit pe toate părțile se adaugă berea și se lasă la gătit, pe programul Bake încă cca. 60 minute la 150 grade, cu capacul închis.

Ciolanul se servește cu garnitura preferată (varză, cartofi, pâine, salate, murături etc) în cazul nostru cu găluște din pâine stil nemțesc.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

08.10.2021, 20:03

Ce bunatate ai facut!

mirela0911 1

10.10.2021, 19:43

Bun ciolan!

Anett 1

02.12.2021, 15:22

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi