Ciorba de oase cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 7 Mar 2017 | 4036 vizualizari

 

Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase crude de porc
  • 500 g oase afumate de la scarita
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 5 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • 50 ml ulei
  • 1,5 litri zeama de varza
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oase cu zeama de varza:

Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala.

Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta.

Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute.

Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de minute si se ia spuma daca este cazul. Se adauga mazarea, fasolea verde, cartofii si se mai fierb 15 minute.

Se adauga rosiile si se mai fierbe totul 10 minute.

Zeama de varza se fierbe separat si se pune in ciorba dupa gustul fiecaruia, se potriveste de gust si se mai fierbe 5 minute.

Se pune verdeata tocata marunt, se mai dau doua clocote si este gata.

Se mananca cu ardei iute sau ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu bors dar are alt gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura