Ciorba de praz dreasa cu iaurt

de gaby_duceag in Ciorbe, 28 Oct 2012 | 21058 vizualizari

 

O bunatate!!! - pentru care-i multumesc lui Sidy.

 

INGREDIENTE

  • un praz
  • 4 cartofi
  • o felie telina
  • o ceapa
  • un morcov marisor
  • o radacina patrunjel
  • doua rosii
  • un gogosar
  • un ardei
  • ulei
  • 350-400 ml iaurt
  • patrunjel verde
  • tarhon
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz dreasa cu iaurt:

Curata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari.

Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete, radacinoasele date pe razatoare, prazul taiat rondele si ceapa curatata si tocata.

Lasa sa fiarba  10 minute si adauga gogosarul taiat cubulete.

Lasa la foc mic si cand sunt aproape fierte adauga si rosiile curatate si tocate.

Lasam sa mai fiarba 5-8 minute , potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat marunt si tarhonul.

Oprim focul. Iaurtul il amestecam bine cu doua polonice ciorba fierbinte, apoi rasturnam compozitia in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz dreasa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura