Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

de Panacris in Ciorbe, 3 Ian 2014 | 8420 vizualizari

 

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei kapia roșu 1 bucată,
  • varză murată 1 bucată,
  • carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g,
  • foaie de adfin 2-3 bucăți,
  • piper boabe 5-6 bucăți,
  • coriandru boabe 2 bucăți,
  • boia dulce de ardei,
  • cimbru uscat.

Pentru perișoare:

  • fleică de porc cca. 200 g,
  • pulpă de vită cca. 100 g,
  • orez cca. 50 g,
  • ceapă 1 bucată mică,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ou 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare:

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se carnea afumată tăiată bucățele și se lasă la fiert la foc mefiu, semiacoperit cca. 40 de minute.

Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez,  se adaugă la  carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou ș se frământă bine până ce se obține un amestec omogen. După ce s-a fiert varza și carnea se adaugă perișoare din amestecul de carne, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc minim.  Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.

Poftă bună! :-*

TIPS-URI

1

perișoarele se pot obține și din carnea preparată pentru sarmale ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

05.01.2014, 20:42

Ahhhhhhh ce as vrea si eu

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 09:17

ce ciorbica buna

abstract01 1

08.02.2020, 21:11

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de varză cu afumătură