Ciorba taraneasca de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 11 Dec 2010 | 21954 vizualizari

 

E o ciorba care la noi in familie are mare trecere...e iubita de toata lumea, pentru ca e delicioasa....

 

INGREDIENTE

Zarzavat de ciorba:

  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 4 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 l bors
  • 2 linguri bulion facut in casa sau 300 gr rosii rase pe razatoare
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • leustean

pentru  perisoare:

  • 500 gr piept pui tocat
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de perisoare:

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca...

Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si  punem perisoarele.

Perisoarele:

Amestecam carnea cu ceapa rasa cu oul, cu sarea cu orezul si formam bilute mici.

Cand perisoarele si zarzavatul au fiert, dregem ciorba.

Punem bulionul( sau rosiile rase), jumatate de l de bors, apoi batem oul intr-un castronel cu putin bors ramas si apoi luam cate putin din oala si punem peste oul cu bors amestecand continuu, turnam apoi totul in oala usor, si restul de bors lasam sa mai fiarba zece minute, saram dupa gust si punem si jumatate din leusteanul tocat, apoi stingem focul si mai punem si restul de leustean,punem capacul si apoi servim cu smantana si ardei iute .

E atat de gustos....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

ieri la 11:57

Briose delicioase cu nutella, reteta simpla si usoara

de laura_n 7

ieri la 11:04

Sos de avocado, cu iaurt si castravete, reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 10:44

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gulii cu perisoare afumate