Clatite brasovene

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2010 | 14879 vizualizari

 

Ce pot sa spun decat........foarte bune, te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. clatite:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 500 ml lapte
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg ciuperci(sau carne de pui,sau ficatei, sau muschiulet de porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei(untura)
  • 1 legatura marar
  • cimbru uscat
  • tarhon cateva frunze
  • sare, piper, boia
  • Ptr. crusta:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • 4-5 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. 

Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si se prajesc ceapa si ciupercile impreuna. Se amesteca faina cu laptele si cu ouale, se toarna peste ciuperci si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba cateva minute, pana se leaga umplutura. Se toaca mararul si tarhonul si se amesteca cu umplutura.

Se prajesc clatitele mai grosute intr-o tigaie mare. Ies cam 12-13 clatite din aceasta cantitate.Se umplu clatitele calde cu umplutura de mai sus, se ruleaza si se infunda capetele.

Se bat ouale cu un praf de sare, se incinge uleiul in tigaie, apoi se trec clatitele prin ou si prin pesmet si se prajesc pe toate partile pana se coloreaza pesmetul si se face crusta.

Se potrivesc bine cu un sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Buzunare cu ciuperci la gratar