Cornulete cu vanilie

de Ubulika in Prajituri, 6 Dec 2011 | 3373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 faina
  • 100 g unt
  • 70 zahar pudra
  • o esenta vanilie
  • 1 galbenus
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 vf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vanilie:

Se amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura mica de faina.

Infainam suprafata de lucru, rupem bucati din coca, rulam intre palme si dam forma unui cornulet.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele in tava, lasam intre ele un spatiu de 3 cm. Le coacem 10 minute in cuptorul preincalzit. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.

Le tavalim fierbinti prin zahar pudra. Se pot pastra si in pungi mai mult timp

TIPS-URI

1

Coca se poate pune intr-o folie si baga la frigider 1h. Isi mareste volumul. p.s eu nu am mai avut timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de Craciun