Desert ciocolata de casa

de oanapl in Prajituri, 26 Dec 2019 | 9019 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
Ne place foarte mult ciocolata de casă, astfel încât nu putea să lipsească de pe masa de Sărbători. Dacă preferați ciocolata dulce, dulce, vă avertizez de pe acum că aceasta nu este. Nouă ne plac deserturile cu mai puțin zahăr. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 80 g cacao
  • 300 g zahar
  • esenta de rom
  • 150 g mix de fructe uscate prăjite (nuci, alune, migdale, caju)
  • 1 vârf cuțit sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa:

Se pun zahărul, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu și se amestecă până când zahărul este complet topit. Când se formează o spumă albă la suprafață, se mai lasă să fiarbă 5 minute, nu mai mult, și se stinge focul.

Între timp, se amestecă laptele praf cu cacaua și se cerne compoziția. 
Imediat dupa ce se stinge focul, se adaugă untul topit parțial și esența de rom.
Se amestecă până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr.
Se adaugă siropul peste mixul de lapte praf și cacao se amestecă încontinuu în timp ce se adaugă.

Dupa ce se încorporează laptele praf și cacaua, se adaugă fructele prăjite și se amestecă cu o lingură de lemn.
Se tapetează forma cu folie alimentară și se adaugă ciocolata. Se nivelează frumos și se lasă într-un loc răcoros, exclus frigider, 3-4 ore.

TIPS-URI

1

Pentru că ciocolata are tendința să se întărească, trebuie să te miști destul de rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panettone