Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao

de iry-gabriela in Prajituri, 11 Aug 2017 | 3648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 3 linguri de făină
  • un praf de copt
  • vișine dintr-un borcan de 800 g de compot
  • un pătrat de ciocolată menaj
  • glazură pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao:

Se iau cele 6 albușuri, se adaugă în ele praful de sare și se bat cu un mixer până se formează o spumă, după care se adăuga zahărul, lingură cu lingură și se mixează până devine o compoziție închegată .
În albușurile bătute spumă, vom adăuga ulei și se va mixa până la omogenizare.
Se va adăuga apoi cacaua, făina amestecată cu praful de copt și se va amesteca cu o paletă sau lingură de lemn, ușor pentru a nu se lăsa compoziția.
La final, se adaugă vișinele (fără sâmburi), și ciocolata rasă.
Separat, se unge forma de guguluf cu unt si apoi se tapetează cu faină.
Compoziția se toarnă în forma unsa și apoi se dă la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute.
Se scoate din formă, după care se unge cu glazură (am cumparat-o din comerț).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose vesele