Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema

de - Andreea - in Prajituri, 23 Aug 2017 | 3982 vizualizari

 

O prajitura mai mult decat delicioasa ...
Sursa prajiturii de la care am pornit apartine lui Gaby ( Gaby_d):  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-crema-de-ness-frisca-si-nuci-68618.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu nuca macinata
  • 3 linguri cu faina alba tip '00'
  • un varf cutit cu sare

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingura Nesquik Extra Choco
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina

Pentru frisca:

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri cu zahar

In plus :

  • 22 biscuiti
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura Nesquik Extra Choco
  • 10-15 linguri cu nuca macinata
  • ornamete ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema:

Blatul : 

Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si la final faina, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pana ce compozitia e frumos aurita. 

Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca.

Crema: 

Intr-o craticioara punem galbenusurile, nesquik-ul, zaharul si faina. Amestecam usor. 

Adaugam putin cate putin laptele, amestecand in continuu. 

Punem craticioara la foc mic, amestecand mereu pana ce devine o crema de consistenta unei budinci. Lasam sa se racoreasca.

Cand crema s-a racit complet, adaugam untul mixat spuma in prealabil.

Mixam bine totul si dam crema la frigider pana in momentul intrebuintarii.

Frisca: 

Punem intr-un vas frisca lichida, smantana si zaharul si mixam pana devin o compozitie tare si lucioasa.

Asamblare prajitura: 

Blatul il taiem in doua parti egale pe orizontala.

Asezam primul blat. Punem jumatate din crema, asezam 11 biscuiti inmuiati in lapte cu nesquik si peste acestia, punem jumatate din cantitatea de frisca. Presaram nuca si ornamente de ciocolata.

Asezam al doilea blat si procedam la fel. La final, presaram nuca si ornamete de ciocolata pe intreaga suprafata.

Dam prajitura la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat, biscuiti si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine