Desert prajitura cu crema de portocale

de Bunica in Prajituri, 20 Mar 2022 | 3100 vizualizari

 

Prajitura cu crema de portocale este foarte usor de preparat si tot asa si dipare.
Chiar daca o vezi si nu mai este tot merita incercata. N-o sa va para rau!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina 2-3 linguri smantana grasa
  • un plic praf de copt
  • o lingurita coaja rasa de portocale
  • Crema
  • 1l. lape 1 pachet unt
  • 150 g. zahar tos
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de faina
  • 200 g. unt
  • zeama de la 2 portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de portocale:

BLAT

Mixeaza albusurile cu zaharul pana devin lucioase si stau pe teluri.

Freaca galbenusurile cu smantana si toarne-le peste albusuri.

Adauga faina cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula.

Tava  dreptunghiulara a aragazului tapeteaz-o zu hartie de copt.

Toarna compozitia in tava si da tava la cuptorul incins la 170 grade .

Verifica blatul daca este copt cu o scobitoaare(daca introduci scobitoarea in blat si blatul nu se lipeste de scobitoare,inseamna ca este copt).

Scoate tava si lasa cateva minute (5-10) sa se racoreasca blatul.

Cand este racurit blatul intoarce =l cu hartia in sus si desprinde usor hartia.

Taie blatul pe latime in trei bucati .

CREMA

Intr-o cratita cu fundul dublupune 500 ml. lapte la incalzit.

Amesteca zaharul cu galbenusurile si faina si toarna peste ele laptele cald.

Infierbanta restul de lapte si toarna in fir subtire peste cel cu faina amestecand fara oprire pentru a nu se face cocoloase.

Pune laptele pe foc amstecand intr-una  pana se obtine o crema groasa.

Untul se mixeaza pana devine spumos.

Crema calduta se toarna peste unt mixand in continuare.

Adauga coaja si zeama de portocala.

ASAMBLARE

Pune primul blat pe o tava sau platou siadauga 1/3 din crema si tot asa pana se termina blaturile.

Ultima aprte trebuie sa fie crema.

Ornezi dupa gyst si pricepere.

La mine n-a fost timpa de ornat:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda