Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2013 | 96315 vizualizari

 

La asta nu va zic nimic...doar by Miha...este suficient! Este usoara, fara crema, mananci pana uiti sa te opresti....Multumesc Mihule!!>:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 borcan de dulceata de prune(sau gem)
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca:

Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o tura sa se amestece toate ingredientele. Faina alba se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de unt. O tava se tapeteaza cu fartie de copt, se pune blatul pentru prajitura si se niveleaza. Aluatul are consistenta de crema groasa, deci sa nu va speriati, trebuie doar sa-l nivelati pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Albusurile se bat spuma cu zaharul, la urma se adauga nuca macinata. Dupa expirarea timpului, se pune dulceata de prune, se intinde uniform pe toata suprafata, deasupra spuma de ou cu nuca. Nivelam si mai dam prajitura la cuptor (reducem la 160 grade) pentru 15 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa presarati zahar pudra deasupra, mie mi-a placut asa simpla cum a iesit.

2

Dimensiunea tavii: 23x33 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lia_ 1

17.04.2014, 13:23

prune si bezea cu nuca combinatie "mortala"
dar voi deja ati mancat prajiturile pentru Pasti

simona72 1

17.04.2014, 14:03

Noi ne crestem apetitul pana la Paste

Ancutsa 1

07.09.2016, 13:25

E grozava! Imi place mult, eu o fac mereu cu dulceata de capsuni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide