Desert prajitura din albusuri, cu mere

de Bya Ralu in Prajituri, 31 Mar 2017 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 mere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri, cu mere:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pudra, pana devin o spuma lucioasa si tare.

Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, mixand usor la viteza mica.

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste albusuri, se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.

Intr-o tava de ceramica, punem hartie de copt, se toarna uniform 3/4 din compozitie (sau doar jumatate).

Merele se curata de coaja si se taie cuburi, se pun o parte deasupra aluatului.

Aluatul ramas se amesteca cu cacao si se toarna deasupra merelor.

Deasupra se mai adauga cuburi de mere.

Se da la cuptorul preincalzit, pentru cca. 30-40 minute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec tricolor