Desert prajitura frageda cu mere de vara

de Valclaudia in Prajituri, 29 Iul 2018 | 4402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 200 gr. unt gras
  • 1 iaurt mic
  • 3 oua de casa
  • un praf de sare
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie rasa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 550-600 gr. faina alba

Umplutura:

  • cca 1,5 kg mere de vara
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri gris

Decor:

  • 50 gr. zahar pudra Dr.Oetker
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frageda cu mere de vara:

Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit.

Aluatul: ouale, impreuna cu untul la temperatura camerei, iaurtul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul se amesteca foarte bine. Punem faina cernuta si framantam un aluat ferm pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 175 gr. Celsius.

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua.

Intindem prima foaie, o asezam cu grija in tava. Impungem din loc in loc foaia cu furculita, asezam in strat uniform merele calite, presaram deasupra grisul.

Intindem cealalta foaie din care vom decupa inimioare pe care le asezam peste mere.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem prajitura rumena din cuptor, o pudram cu zahar vanilat pudra de la Dr.Oetker si dupa ce se raceste complet portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si ciocolata