Desert tort cu crema de banane si struguri

de Lau in Torturi, 16 Ian 2018 | 2095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • crema de banane
  • 3 banane
  • 200 ml frisca vegetala
  • 100 g smantana
  • 1 ciocolata alba
  • Crema de sruguri
  • 200 ml frisca vegetala
  • 100 g smantana
  • 100 ml sirop de struguri
  • 200 g mascarpone
  • Decor
  • 150 ml frisca vegetala
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 g frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de banane si struguri:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam pana ce se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam lingura cu lingura, amestecand cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema de banane-ciocolata rupta bucatele o topim impreuna cu frisca lichida, lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam smantana impreuna cu frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam bananele pisate si amestecam.

Crema de struguri-mixam frisca cu smantana pana ce isi dulbeaza volumul, adaugam mascarponele (care l-am mixat putin separat) siropul de struguri treptat, mixand pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam (apa cu zeama de lamaie si o lingura de zahar), adaugam crema de banane-a 2 foaie de blat-sirop-crema de struguri (din care am oprit cateva linguri), a 3 foaie-insiropam putin si dam la frigider 30 min.

Imbracam tortul in frisca vegetala care am amestecat-o cu crema de struguri oprita.

Intr-un ibric adaugam untul, frisca, ciocolata rupta bucatele, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, turnam deasupra si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de banane si struguri" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort festiv