Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

de Lau in Torturi, 19 Apr 2020 | 2622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 14 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 150 g faina
  • 40 ml Amaretto
  • Crema de ciocolata
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana de tara
  • 400 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca linchida
  • esenta de rom
  • Crema de cafea
  • 200 ml frisca
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 plicuri ness
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de cafea si ciocolata:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao,amestecam cu o paleta pana ce ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu,pana ce se topeste.

Adaugam galbenusurile,zaharul,amestecam si mai lasam pe foc cca 1 min,avem grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam mascarponele,mixam pana ce se omogenizeaza si dam crema la rece cateva ore(preferat peste noapte).

Mixam crema de ciocolata,adaugam frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.

Plicurile de ness le amestecam cu esenta de vanilie si putina apa cat sa se dizolve.

Adaugam peste crema si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-insiropam-1/2 crema de cafea-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 4 foaie de blat-insiropam si imbracam tortul cu crema de cafea ramasa.

Dam la rece 3 min dupa care decoram tortul cu ciocolata neagra topita impreuna cu 2 linguri frisca.(avem grija sa nu fiarba)

Topim ciocolata alba pe baie de abur(eu am preferat sa o topesc in ambalajul ei)am taiat un orificiu mic,desenam cercuri peste galzura de ciocolata,

Cu ajutorul unei scobitoare tragem linii incepand din mijlocul tortului.

Dam la rece 2-3 ore inainte sa il servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

Rocsi 1

21.04.2020, 20:08

E tare faina combinatia de ciocolata cu cafea!

mihaelar63 1

22.04.2020, 23:47

Frumos tort !!! Felicitari

dantes 1

24.12.2020, 08:37

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Duet