Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 4642 vizualizari

 

Este prima oară când fac eclere,aşa că n-am fost prea mulţumită de rezultat.Va trebui să mai lucrez puţin la reţetă.Gustul a fost mulţumitor dar m-au dezamăgit ca şi aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 5 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml frisca naturala 32% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Capsuni
  • Zahar pudra de presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni:

Am pregatit mai întâi cojile de eclere.

Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.

Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic cu un tel câteva minute.

Am lasat sa se raceasca putin,apoi am adaugat pe rând ouale,amestecând bine dupa fiecare.

Am pus cu ajutorul unui poş compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am facut forme lunguiete sau rotunde.Mi-au placut mai mult cele rotunde cum au iesit.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,primele 10 minute la foc mai iute,apoi am redus focul si am mai lasat 15 minute.

Dupa ce s-au copt ,le-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat putin lapte.Am pus si amidonul,apoi aromele.

Am încalzit laptele si l-am pus peste crema de galbenusuri.

Am transferat amestecul într-o cratita la foc mic.

Am amestecat cu telul tot timpul,pâna s-a îngrosat si a avut consistenta unei budinci.

Am pus untul  si am amestecat pâna s-a topit.

Dupa ce s-a racit putin am pus-o la frigider.

Nu prea stiu din care motive a cam refuzat sa se întareasca.

Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra fiind o frisca neîndulcita.

Am taiat cate un capac eclerelor,am pus crema,frisca si bucati de capşuni.

Le-am lasat la rece  cam o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie