Fasole batuta de post

de Ramonaa in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 2921 vizualizari

 

Un aperitiv  pe gustul tutulor 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de fasole uscată
  • 4-5 cepe mari
  • 50 mli ulei
  • Jumătate de căpățână de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Sare
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta de post:

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se acoperă cu apă rece. Se lasă la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apă și se acoperă iar cu apă. De data aceasta, apa să fie fierbinte..Se lasă să clocotească, punem fasolea si o lasam cateva clocote apoi se repetă operațiunea de 3 ori .În ultima apă în care se pune, se lasă la foc mic, să fiarbă cât are nevoie. Pentru cine dorește un gust aparte, poate pune câteva rondele de morcov, câteva boabe de piper și 2-3 frunze de dafin. Piperul și frunzele se vor înlătura când se trece la pasat..După ce a fiert bine, se scurge de apă și se dă prin strecurătoare sau se pasează la blender. Ceapa se taie felii subțiri și se pune la călit. Când s-a călit, se pune și pasta de tomate și se amestecă bine. Jumătate din cantitate, plus usturoiul pisat se freacă bine cu fasolea pasată. Aceasta trebuie să se umfle și să se omogenizeze. Nu scurgeți ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasă. Se potrivește de sare și piper, se pune într-un vas și se acoperă cu cealaltă jumătate de ceapă călită cu bulion.Se servește cu pâine proaspătă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT